CV-Water-en-Gas

Problemen met je CV ketel? Zo los je het op!

problemen cv ketel

Problemen met de CV ketel? Met de koude dagen in aantocht, wil je verzekerd zijn van warme kamers in huis! Er is niets vervelender dan een storing in de CV ketel. Hoe kun je een dergelijke storing oplossen? Welke factoren kunnen een rol hebben gespeeld in het veroorzaken van de storing?

Het zijn vragen waar dit artikel je een antwoord op geeft. Voor het verhelpen van een probleem met de CV ketel heb je niet altijd hulp van een loodgieter of installateur nodig. In sommige gevallen is het namelijk al voldoende om de CV ketel te resetten!

Zoek de foutcode op het display op in de handleiding

Een eerste stap in het verhelpen van een storing in de CV ketel is het opzoeken van de foutcode op het display in de handleiding van het apparaat. Vaak vind je in de handleiding een beschrijving van hetgeen het probleem veroorzaakt heeft.

Evenals dat stapsgewijs wordt toegelicht hoe de storing verholpen kan worden. Heb je de handleiding van de CV ketel niet bij de hand? Tegenwoordig staan veel van deze handleidingen ook op de website van de leverancier hiervan.

Reset de CV ketel om een storing op te lossen

Zoals je in de inleiding van dit artikel al las, kan het soms voldoende zijn om de CV ketel te resetten. Ook de instructies voor het resetten van de CV ketel vind je vaak in de handleiding van het apparaat. Daarbij zit er op sommige modellen ketels een duidelijk herkenbare knop voor het resetten van het apparaat.

Vergelijkbaar hiermee is het opnieuw in het stopcontact steken van de stekker. Laat altijd minimaal tien seconden zitten tussen het verwijderen van de stekker en het opnieuw in het stopcontact steken hiervan.

Schakel met spoed een loodgieter in

Snel je CV ketel laten repareren doe je door te kiezen voor de spoedservice van een loodgietersbedrijf. Ideaal, wanneer het je zelf nog niet gelukt is om de storing te verhelpen. Deze spoedservice is normaliter 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij problemen met de CV ketel, leidingen, enzovoorts.

Tip: laat de loodgieter de CV ketel direct bijvullen, om de kans op een nieuwe storing in de CV ketel sterk te verkleinen. Ook het ontluchten van de leidingen die op de CV ketel aangesloten zijn kan helpen bij het voorkomen van storingen.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.