CV-Water-en-Gas

CV ketel aanschaffen en installeren

cv ketel

CV ketel nodig? Geniet optimaal van je huis door een cv ketel uit Friesland aan te schaffen. Welke ketel bij jou past hangt af van jouw woonwensen. Bij veel installatiebedrijven kun je terecht voor een combiketel en een HR ketel. Deze variëren in warmwater capaciteit en vermogen.

Is je huidige verwarming aan vervanging toe? De plaatsing van een verwarmingsketel kun je het beste overlaten aan een erkend installateur.

Hieronder geven we je een overzicht van problemen waarbij het verstandig is om een nieuwe ketel te bestellen:

  • Ploffende geluiden bij het ontsteken die steeds luider worden
  • Tijdens het douchen valt het warme water uit, je hebt last van koud water of wisselingen in temperatuur
  • De cv ketel moet regelmatig gereset worden
  • De cv ketel stoot tikkende of brommende geluiden uit
  • De gewenste temperatuur laat steeds langer op zich wachten
  • De ketel lekt

Welke ketel zal ik aanschaffen?

Het uitgebreide aanbod zorgt er voor dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. De meest geschikt ketel kiezen is best een karwei. Om de juiste ketel te bepalen zijn de volgende factoren van belang:

  • De prijs
  • Soort ketel
  • Het vermogen
  • Welk merk heb je het liefst?

Wees verstandig, laat het installeren over aan de kenner

Door vakmensen in te huren ben je zeker van een correcte installatie, waarbij je weinig risico loopt op problemen in de toekomst. denk dan bijvoorbeeld aan een storing in de warmtewisselaar of een beschadiging van het expansievat. Om storing te voorkomen is het wel zo wijs om je cv ketel regelmatig op de juiste manier onderhoud.

Wat kan ik zelf en wat besteed ik uit?

Het bijvullen van de waterdruk wanneer deze onder de 1,5 bar staat of het ontluchten van de radiatoren kun je zelf doen. Laat andere delen van het onderhoud liever over aan de monteur. Deze kan waar nodig reparaties uitvoeren en de verschillende delen van een combiketel uit elkaar halen en controleren  op beschadigingen en slijtage.

Voordelen van een onderhoudscontract

De prijzen van een cv ketel zijn afhankelijk van het type ketel waar je voor kiest. Het vermogen voor warm water en warmte speelt mee in de uiteindelijke kosten. Voor ieder budget is er een passende ketel te vinden.

Ook kun je bij sommige bedrijven een onderhoudscontract afsluiten, zodat je ketel regelmatig onderhoud krijgt. Je behoudt de fabrieksgarantie van de ketel en verhoogt het rendement. De kosten die bij een onderhoudscontract komen kijken verdien je op de lange termijn terug.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.