BeveiligingWonen

Je huis beveiligen tegen inbrekers doe je zo!

huis beveiligen

Huis beveiligen? Het kan best lastig zijn, om je woning te beschermen tegen ongewenste gasten. Wat heb jij er al gedaan om inbrekers buiten je woning te houden? Vaak wordt gedacht dat het voldoende is om ramen en deuren van een stevig slot te voorzien. In de praktijk blijkt dat zelfs de beste sloten open te breken zijn door inbrekers.

Gelukkig zijn er verschillende andere vormen van inbraakpreventie, die je kunnen helpen in de beveiliging van je woning. In dit artikel zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje. Laat je adviseren door een ervaren slotenmaker, wanneer je meer wilt weten over de risico’s die je in jouw woning loopt bij de huidige beveiliging hiervan.

Start met het gebruik van een SKG-gekeurd slot

Een goede eerste stap in het weren van inbrekers is het gebruik van SKG-gecertificeerde sloten. Het SKG is een onafhankelijke organisatie, die sloten een beoordeling van één, twee of drie sterren geeft. Des te meer sterren een slot krijgt, des te groter is de weerstand die het slot biedt aan ongewenste gasten. Een slot met minimaal twee sterren is een vereiste voor een redelijke bescherming van je woning.

Tip: laat de sloten plaatsen door een slotenmaker. Zelf een cilinder vervangen is een lastige klus, waarbij de kans op schade aan bijvoorbeeld het deurbeslag of de deur zelf relatief groot is.

Combineer sloten met een alarmsysteem

Naast goede sloten is ook het gebruik van een alarmsysteem sterk aan te raden. Een alarmsysteem laten installeren in de omgeving Dordrecht, Rotterdam of bijvoorbeeld Ridderkerk kun je aan een slotenmaker overlaten. Een slotenmaker beschikt over de kennis en ervaring om een alarmsysteem samen te kunnen stellen, die past bij de risico’s van jouw woning. Dit kan per woning sterk verschillen!

Denk bijvoorbeeld aan het verhoogde risico op een inbraak bij woningen met een plat dak. Ook bij woningen met bijvoorbeeld lichtkoepels is het risico op een inbraak in huis groter. Je kunt een alarmsysteem volledig naar je eigen wensen samenstellen. Combineer bijvoorbeeld een bewegingssensor op de overloop met magneetcontacten op ramen en deuren.

Beveiligingscamera’s ophangen aan de gevel

Een derde component in een goede beveiliging van je woning zijn de beveiligingscamera’s. Je kunt deze aan de gevel van je huis bevestigen. Ook een slimme deurbel met camera is de laatste jaren in trek. Het voordeel van moderne beveiligingscamera’s is dat je de beelden op afstand kunt bekijken. Houd er hierbij wel rekening mee, dat zo’n moderne beveiligingscamera relatief duur is.

Een goed alternatief bij een huis beveiligen is een zogenaamde dummycamera. Hierbij worden geen echte beelden gemaakt door de camera. Voor een inbreker zal het echter lastig zijn om de dummycamera te onderscheiden van een echte beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers dus af, wanneer zij je woning als een doelwit voor hun inbraak nemen zonder dat het je heel veel hoeft te kosten.

Tip: zet een tijdschakelaar op de lampen in huis! Op deze manier schakelen de lampen zichzelf automatisch in, op het moment dat het bijvoorbeeld donker begint te worden buiten. Het lijkt voor inbrekers op deze manier net of er iemand in huis aanwezig is.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Beveiliging