Tuin

Een molgoot voor in je tuin

Molgoot voor tuin

Een molgoot zorgt ervoor dat water op een goede manier wordt afgevoerd. Het is een betonnen afvoergoot die onder alle omstandigheden nagenoeg onverwoestbaar is. Zelfs de hoge druk bij heftige neerslagbuien kan een molgoot prima aan.

Een molgoot is voorzien van een holling (een geultje) waarin het water op een efficiënte manier wordt afgevoerd naar bijvoorbeeld een lager gelegen rioolput of afvoerput.

Betonnen molgoten kunnen veel gewicht aan zonder dat daardoor schade ontstaat. Dat is waarom ze veel in de wegenbouw worden gebruikt. Ze zijn vaak te vinden op straten bij pleinen en woonerven. Het ondervindt geen enkele hinder van verkeer wat er veelvuldig overheen rijdt en ondertussen zorgt een molgoot ervoor dat de straat niet blank komt te staan.

Een molgoot voor afwatering van de tuin

Een molgoot van bijvoorbeeld een partij als Molgotenbeton.nl is ook voor particulieren zeer interessant. Denk maar eens aan die eeuwige waterplassen naast uw oprit, tuinpad of terras. Door op deze plekken een molgoot te plaatsen loopt het water op een perfecte manier af.

Je kunt natuurlijk op een andere manier de waterafvoer regelen maar dit vergt wel wat vakkennis op dit gebied. Voor je het weet moet de hele bestrating opnieuw aangelegd worden om het water op de juiste manier af te voeren. Dat is tijdrovend en kost bovendien een paar centen. Een betonnen molgoot is zeer betaalbaar en makkelijk zelf te leggen.

Een molgoot plaatsen

Om een molgoot te plaatsen maak je wat ruimte vrij naast uw oprit, terras of tuinpad. Zorg er wel voor dat de bestrating richting de goot afloopt.

Een molgoot heeft een lengte van een meter. Door de speciale vormgeving aan de uiteinden zijn diverse molgoten naadloos aan elkaar te koppelen, net als bij een houten speelgoedloopbaan. Zorg dat het goed afloopt naar die plek waar je het water wilt hebben en laat de betonnen molgoot strak aansluiten op het naastgelegen straatwerk. Dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen om een perfecte afwatering te maken.

Op zoek naar meer tuintips? Lees hier hoe je zelf een tuinhuisje plaatst.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Tuin