BestratingTuinTuinTuinaanleg

Tuin bestraten

Een mooie strak betegelde tuin of een gezellig terras is zo geregeld. Er zijn tal van mogelijkheden voor verschillende materialen en ondergronden. De tuin bestraten is een specifieke klus en daarom kun je dit het beste door een vakman laten doen. Er komt bij het bestraten van de tuin namelijk meer kijken dan alleen de juiste tegels op de juiste grond leggen. Ook kunnen ze helpen bij het adviseren van een passende tuinbestrating zodat de tuin mooi past bij de stijl van je huis. De meest voorkomende materialen voor de tuinbestrating zijn: Grindtegels, klinkers of betontegels maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden.  Ook de ondergrond is van belang, deze kan namelijk in cement gedaan worden maar ook op vlak opvulzand.

Terras bestraten

Een mooi terras in de tuin is heerlijk om af en toe even lekker buiten te kunnen zitten en te kunnen genieten van het buitenleven. Wil je een terras aanleggen, dan is het belangrijk dat je weet wat voor terras je graag zou willen. Het terras kan helemaal naar eigen keuze ingedeeld worden, maar onze vakmensen zijn er ook altijd om advies te geven over welke mogelijkheden er allemaal zijn. Bij het bestraten van het terras is het belangrijk dat de ondergrond stabiel is zodat de stenen niet zullen verzakken, daarom zal er vaak een nieuw zandbed geplaatst moeten worden. Dit zand zakt namelijk veel minder weg en zal de nieuwe bestrating veel meer ondersteuning geven dan andere zandsoorten. Het is natuurlijk wel zo fijn als de tafels en stoelen op het terras recht blijven staan.

Tuin bestraten kosten

De tuin bestraten kan een lastige klus zijn, daarom kan het een verstandig besluit zijn om dit uit te laten voeren door een hovenier of stratenmaker. Hieronder een overzicht van de kosten voor het laten bestraten van de tuin.

Stratenmaker: 25-35 euro per uur

  • Bestraten: 15-55 euro per m2
  • Ophoog- en zand: 40-60 euro per m3
  • Opsluitbanden: 2-4 euro per meter

De meeste tuinbestrating wordt per m2 berekend. Er kunnen namelijk behoorlijke verschillen zitten tussen de soorten sierbestrating per m2. Hieronder een overzicht met de meest voorkomende sierbestrating en de prijs per m2.

  • Koppelstones: 10 – 20 euro per m2
  • Betonbestrating: 10 – 30 euro per m2
  • Flagstones: 20 – 35 euro per m2
  • Natuursteen: 25 – 55 euro per m2

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.