Bestrating-aanleggen

Ben jij al bekend met alle toepassingen van varkensruggen?

varkensruggen parkeergarage

Bij varkensruggen denk je wellicht niet direct aan bestrating. Toch bedoelen we hier de ovaalvormige betonnen afscheidingen die je tegenwoordig veel in het straatbeeld tegenkomt. Je ziet ze vaak liggen bij parkeerplaatsen, fietspaden en op plekken in de binnenstad met veel verkeer.

Ze worden ook vaak plakbanden, stootbanden of biggenruggen genoemd. Je kunt de varkensruggen op verschillende manieren gebruiken. Beton is een erg duurzaam en sterk materiaal waardoor het ideaal is voor stootbanden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor ze dus ook nog eens extra kunnen opvallen.

Waar gebruik je varkensruggen voor?

Varkensruggen zijn erg functioneel en worden veel gebruikt in het verkeer en op parkeerplaatsen. Op parkeerplaatsen wordt het vooral gebruikt om parkeerplaatsen beter aan te duiden. Het kan ook handig zijn in wat donkere garages zodat de auto niet per ongeluk tegen de geparkeerde auto voor hem kan aanbotsen.

Je kunt ook juist met varkensruggen aangeven waar de automobilisten niet mogen parkeren door ze bijvoorbeeld voor een ingang te plaatsen. Varkensruggen worden ook veel in het verkeer gebruikt.

Ze kunnen bijvoorbeeld als scheiding dienen tussen de auto’s en voetgangers of fietsers. Zo komen auto’s minder makkelijk op het fietspad terecht en andersom. Ook bij bedrijfsterreinen, winkelcentra, scholen en natuurgebieden kunnen ze erg van pas komen. Er kan zo op een subtiele wijze duidelijk gemaakt worden waar je wel en niet mag rijden en parkeren.

Varkensruggen bestellen

Online, via een partij als Varkensruggenbeton.nl kun je eenvoudig de varkensruggen en andere betonnen elementen bestellen. Dit beton is voordelig en van uitstekende kwaliteit. De varkensruggen hebben een afmeting van 95x20x11 centimeter.

Je kunt bij het bestellen kiezen tussen een middenstuk, een eindstuk of een enkel stuk. Deze kun je zo combineren dat je een extra lange varkensrug kan maken. Ook kun je de varkensruggen altijd nog hergebruiken omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Mocht je nog vragen hebben over de toepassingen voor- of het plaatsen van de betonnen stootbanden dan kun je voor meer informatie altijd terecht bij verschillende leveranciers.

Ook voor de afwatering in je tuin kun je gebruik maken van betonnen elementen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.