Behangen

Laten behangen

Het laten behangen van je woning is een best lastige klus. Zo moet je ervoor zorgen dat er geen bubbels in het behang komen, en dat het goed recht wordt geplakt. Een ervaren behanger beschikt over de juiste technieken. Hij is bekend met het afsnijdwerk, de hoeveelheid lijm en hoe er behangen moet worden rondom stopcontacten, vensterbanken en radiators. Naast behangen kun je een schilder ook inhuren om het oude behang te verwijderen. Muren behangen kan met verschillende soorten behang.

  • Papier behang: De goedkoopste soort behang, wordt veel gebruikt in slaap- en woonkamers. Deze soort is wel het meest vatbaar voor beschadigingen.
  • Textiel behang: Is wat steviger dan papier behang en gaat daardoor ook langer mee.
  • Vinylbehang: Kun je heel strak mee behangen en tevens ook te gebruiken in vochtige ruimtes.
  • Acrylbehang: Heeft meestal een mooie structuur en eventueel ook makkelijk over te verven.

Laten behangen kosten

Natuurlijk brengt een behanger kosten met zich mee. Hieronder daarom een overzicht van wat je ongeveer kwijt bent voor een behanger wat betreft werkzaamheden en prijs per uur.

Wat kost een behanger?

Het uurloon van een behanger ligt gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per uur, exclusief materiaal en overige kosten. Het uurloon van een behanger is afhankelijk van zijn of haar ervaring. De prijs van behangwerk ligt doorgaans tussen de 3 en 10 euro per vierkante meter. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van de werkzaamheden van een behanger.

  • Behangklaar stucwerk: € 13 per m2
  • Materiaal: € 5 – € 7 per m2
  • Kosten behanger ex materiaal: € 3 per m2

Wil je meer informatie over? Neem contact op met een ervaren behanger via MyGo of neem contact op via: 085 432 00 32.

Comments are closed.