Badkamer-en-toilet

De leukste badkamer trends voor je op een rijtje gezet

badkamer trends

Veel mensen vinden het vervelend wanneer hun interieur er vele jaren na elkaar precies hetzelfde uitziet. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld het interieur van hun woonkamer, maar ook zeker voor de inrichting van de badkamer.

Indien men dan enkele veranderingen door wil voeren denkt men er veelal aan om even te kijken naar wat de actuele badkamer trends zijn. Wij hebben alvast een aantal mooie trends op moment van schrijven voor je uitgezocht en stellen ze hier aan je voor.

Een lichte badkamer is niet langer de enige optie

Vroeger was het zo dat je er eigenlijk vrij eenvoudig van op aan kon dat mensen zouden kiezen voor een vrij lichte badkamer. Het hoeft dan ook wellicht niet te verbazen dat de meesten een voorkeur hadden voor de kleur wit. Tegenwoordig lijkt dat een stuk minder het geval te zijn. Er valt dan ook op dat vooral meer donkere kleuren worden verkozen. Tot de badkamer trends behoren kleuren als:

  1. Donkergrijs;
  2. Donkerbruin;
  3. Zwart;

Bovenstaande kleuren gebruiken in de badkamer zorgt ervoor dat je een aanzienlijk donkere setting creëert dan wanneer je zou kiezen voor bijvoorbeeld het traditionele wit of beige. Indien jij ook graag wil kiezen voor het realiseren van een meer donkere badkamer moet je wel rekening houden met twee belangrijke aandachtspunten.

Zo moet je niet alleen zorgen voor minstens één degelijk raam in de badkamer, maar is het ook altijd van belang om goed na te denken over de plaatsing van de lichten. Deze moeten het gebruik van de badkamer immers praktisch en aangenaam maken.

Het gebruik van groen in de badkamer

Niet alleen de aangehaalde donkere kleuren behoren tot de actuele badkamer trends. Ook groen doet steeds vaker haar intrede. We hebben het dan niet (alleen) over de integratie van planten in de badkamer, maar wel om verschillende elementen die over een groene kleur beschikken.

Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om groen gekleurde douchepanelen, maar wat ook te denken van tegels die over een groene kleur beschikken? Ook hiervoor geldt dat niet alleen licht, maar ook donkergroen populair is.

Ben jij dus op zoek naar een misschien iets wat minder voor de hand liggend kleurtje om te integreren in je badkamer? Dan kan groen zeker een kleur zijn om te overwegen.

Hoogtechnologische badkamer trends

Het spreekt voor zich dat de technologie door de jaren heen niet stil heeft gestaan, integendeel. Dat blijkt tegenwoordig uit heel wat verschillende ruimtes waar we in onze woning over beschikken. Ook de badkamer heeft door de jaren heen een stevige technologische evolutie meegemaakt.

Enkele voorbeelden van technologische hoogstandjes waar je op kan rekenen zijn onder meer de volgende:

  •       Lampen die zijn uitgerust met sensoren;
  •       Een smart douche die wordt bediend met een touchscreen;
  •       Slimme kranen en slimme spiegels;

Ben je dus met andere woorden van plan om een moderne, luxe badkamer te realiseren in je woning en wil je daarin graag ook kunnen rekenen op een aantal interessante technologische badkamer trends? Dan zal je kunnen vaststellen dat de markt je daar alle mogelijkheden toe biedt.

Meer inspiratie voor de badkamer?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.