Badkamer-verbouwen

Tips voor het luxe inrichten van je badkamer

Niets is een beter begin van de dag dan jezelf opfrissen in een luxe badkamer. Daarnaast straalt de rest van je woning hierdoor meteen luxer uit. Hoe richt je jouw badkamer dan luxe in? Dat lees je in dit artikel.

Muren en vloerbekleden

Tegels zorgen voor een luxe uitstraling in je badkamer. Grote tegels zijn de beste keuze. Kies voor tegels van bijvoorbeeld de grootte 75 x 150 cm of 75 x 75 cm. Door te kiezen voor dezelfde kleur qua voegwerk lijken de tegels nog groter. In sommige gevallen heb je bijna geen voegen. Hierdoor oogt je badkamer niet alleen luxer, maar lijkt je badkamer een stuk ruimer. Een ruimere badkamer leidt sowieso tot een meer luxe gevoel. Het afwerken van een scheidingswand kan je doen met langere smalle tegels.

Keuze qua verlichting

Bij de keuze qua verlichting is het van belang om te letten op de juiste lichtbalans. Zorg voor verlichting dat je goed kunt dempen, zodat je de juiste sterkte van licht kunt creëren. Speciale spiegelverlichting is niet alleen handig voor tijdens het scheren en/of het doen van je make-up, maar zorgt ook voor een luxere uitstraling. Een goede keuze is bijvoorbeeld spiegellampen in satijnglas. Vind je het online kiezen van badkamerlampen lastig? Dan kan je ook verschillende soorten lampen bekijken in showrooms. Ook kan je hier passend advies krijgen van badkamerspecialisten.

Keuze qua badkamermeubels

Door te kiezen voor badkamermeubelsets blijft je badkamer in dezelfde stijl. Dit zorgt voor een luxer gevoel. Houd wel rekening met de hoeveelheid ruimte die je hebt. Koop niet te veel meubels. Hierdoor wordt je badkamer te vol, waardoor het kleiner oogt. Te veel spullen zorgen juist niet voor een luxe uitstraling. Witte meubels zijn bijvoorbeeld een goede keuze. Ook de kleuren goud en marmer passen goed in een luxe badkamer. Daarnaast is marmer ook waterdicht en erg onderhoudsvriendelijk. Een andere optie is een zwarte badkamer. Heb je een kleine badkamer? Kies dan liever voor een douche dan een bad. Dit neemt minder ruimte in. Qua soort douche kan je beter ook geen douchecabine kiezen. Ook dit neemt té veel ruimte in. Een goede keuze is bijvoorbeeld een inloopdouche of glazenwand. Plaats hierin een dubbele regendouche om te genieten van een luxe douchebeurt. Vermijd ook het gebruik van douchegordijnen. Dit straalt namelijk geen luxe uit.

Wil je meer inspiratie op doen? Check dan eens Pinterest of Instagram. Hier zie je vele mooie voorbeelden van badkamers.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.