Badkamer-en-toiletBadkamer-verbouwen

De voordelen van een bad op maat laten maken

bad op maat

Bad op maat laten maken? Bij het kopen van een bad heb je ontzettend veel keuze. Een bad is er in verschillende soorten. Ook veel vormen en maten zijn mogelijk. De keuze wordt enerzijds bepaald door de grootte en inrichting van de badkamer en anderzijds is de keuze afhankelijk van smaak en prijs.

Een solid suface bad

In veel kleinere badkamers zie je vaak een douche en bad combinatie. Solid surface-platen zijn in elke vorm te gebruiken, dus tegenwoordig is een bad op veel meer manieren te plaatsen. Vaak zie je nu een ligbad los tegen een muur met een mooie ombouw. En bij voldoende ruimte is de laatste trend zelfs om een vrijstaand solid surface bad te plaatsen.

Ontspanning in bad

We hebben tegenwoordig een druk en gehaast leven. De belangrijkste reden om een solid ligbad te plaatsen in de badkamer is om weer te kunnen ontspannen na een drukke dag.

Naast dat het ontspannend is, heeft het nemen van een bad ook gezondheidsvoordelen. Met bepaalde geuren, kruiden en/of oliën kan het ook therapeutisch werken voor lichaam en geest. Je kan weer volledig tot rust komen. Een ligbad is in veel huishoudens dan ook onmisbaar.

Veel verschillende soorten baden

De meest voorkomende soorten zijn ingebouwde ligbaden en een combinatie van bad en douche. Een ingebouwde combinatie van bad en douche zie je vaak van vroeger uit. In kleinere badkamers is dit kosten efficiënte oplossing voor een ligbad. Hier werd dan ook vaak voor gekozen.

Tegenwoordig wordt er meer gekozen voor een combinatie van kwaliteit en design. En wat plaatsen betreft zijn er veel meer mogelijkheden. Vrijstaande baden zonder afleiding van een ombouw ademen luxe uit. Vrijstaande solid surface baden zijn dan ook erg populair. 

Baden zijn er in verschillende vormen. Naar eigen smaak kan je kiezen voor een ovaal of een rechthoekig bad. Ovale baden vormen automatisch naar je lichaam en in een rechthoekig bad wordt een apart ligbed gevormd. Hierdoor kan je heerlijk in bad liggen.

De voordelen van solid surface

Het materiaal kent ontzettend veel voordelen. Solid surface heeft geen poriën en is daardoor gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dure schoonmaakmiddelen heb je niet meer nodig. Met een vochtige doek krijg je het meeste vuil gemakkelijk weg.

Daarnaast is solid surface massief en oersterk. Door de vrijwel naadloze afwerking ontstaat er een strak geheel. Het materiaal is glad van structuur en daardoor zeer hygiënisch. Solid surface is tijdloos in uitstraling en heeft dan ook een zeer lange levensduur.

Bad op maat laten installeren door een professional? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.