Auto-Motor-en-Boot

Waarom het behalen van een certificaat verstandig is

Waarom het behalen van een certificaat verstandig is

Als je in de bouw werkt, werk je vaak met diverse hulpmiddelen, apparaten en voertuigen. Het is daarom verstandig een certificaat op zak te hebben om bij een organisatie aan te tonen dat jij de expertise in huis hebt om daadwerkelijk veilig aan het werk te gaan en dat je weet hoe je de hulpmiddelen, apparaten en voertuigen kunt bedienen.

Certificaat

Of je nu een heftruck certificaat wilt behalen of op zak hebt of een hoogwerker cursus wilt volgen of al hebt gevolgd, het is altijd goed je te bekwamen binnen de werkzaamheden die jij verricht op het werk. Je kunt een cursus aangeboden krijgen van je werk, maar ook zelf een cursus volgen om een certificaat te behalen.

Cursussen

Een cursus volgen binnen jouw organisatie is vaak mogelijk, waarbij je een certificaat kunt behalen. Zeker als je tijdens je werkzaamheden gebruik maakt van bepaalde apparatuur en/of auto’s. Zo kun je denken aan het behalen van een heftruck certificaat. Hiervoor dien je een speciaal soort rijbewijs te moeten halen dat begint met een basiscursus. Hierbij leer je om de heftruck veilig te bedienen en zorg je ervoor dat je de truck op de werkvloer goed kunt hanteren. Het voordeel van het behalen van zo’n certificaat is dat jij aan kunt tonen bekwaam en veilig te werk te kunnen gaan met hetgeen je gebruikt. Een ongelukje zit in een klein hoekje en dat wil je natuurlijk niet hebben binnen de organisatie. Daarnaast moet de werkgever voldoen aan diverse eisen van de verzekeringsmaatschappij en hieronder valt de expertise van de medewerkers die aan het werk zijn. Zo wordt aan de Arbowet voldaan. Mocht er dan schade optreden, dan is een werkgever verzekerd en wordt er vergoedt. Mocht je op zoek zijn naar een baan, dan is het raadzaam een heftruck certificaat op zak te hebben om aan te tonen dat jij de expertise in huis hebt om goed te werk te gaan. Werkgevers zullen eerder iemand aannemen die hierin geschoold zijn dan zonder.

Hoogwerker cursus

Een hoogwerker cursus om vervolgens een certificaat te behalen, is ook zeker een vereiste binnen de organisatie, omdat ongelukken hiermee snel gebeuren. Tijdens de cursus leer je diverse hoogwerker type en modellen en de veiligheidseisen die er zijn voor het gebruik ervan. Zo ben jij je ervan bewust welke gevaren en risico’s er op de loer liggen bij het gebruiken van een hoogwerker en weet jij waar je op moet letten om zo veilig mogelijk te werk te gaan, ook gezien het onderhoud hiervan. Ook hierbij geldt dat het goed is aan te tonen dat je de kennis en kunde in huis hebt om aangenomen te worden bij een organisatie of bij een organisatie te werk te gaan.

 

reachtruck opleiding

Een reachtruck opleiding volgen is raadzaam, omdat je hierbij goed moet weten hoe je het voertuig moet gebruiken. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld het kantelmoment en soort aandrijving dat de reachtruck heeft. Zo kun je veilig en vertrouwd te werk gaan. Ook hier is het gunstig als je al een reachtruck opleiding hebt gevolgd of nog gaat volgen en hierbij een certificaat kunt behalen. Je bent voor de werkgever dan interessant om aan te nemen of binnen de organisatie je werk op een veilige manier uit te kunnen voeren.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.