AutoAuto-Motor-en-Boot

Pimp je oude auto met nieuwe automatten

Heb je een mooie old-timer, of een trouwe auto die je al jaren veilig van A naar B brengt? Dan zorg je daar natuurlijk goed voor. Je kunt de buitenkant van je auto goed verzorgen met een rondje door de wasstraat of een speciale wasbeurt, maar wist je dat je ook met de binnenkant van je voertuig een verschil kunt maken? Door bijvoorbeeld een set nieuwe automatten aan te schaffen zorg je ervoor dat je auto er aan de binnenkant verzorgder en schoner uitziet. Ook je automatten reinigen kan een bijdrage leveren. Wist je dat er zelfs een speciale shampoo voor auto’s bestaat? In dit artikel vertellen we je er meer over! 

 

Koop een nieuwe set matten

De vloermatten in je auto zijn een belangrijk onderdeel in het interieur van je voertuig, ook al sta je er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil. De matten beschermen de bekleding eronder, waardoor die niet snel beschadigt. Automatten zijn eenvoudig te vervangen, maar de bekleding daaronder kan niet zo makkelijk gerepareerd worden. Rijd je vaak in je auto, dan zul je merken dat de automatten in de loop der jaren flink kunnen slijten. Kijk maar eens naar de mat aan de bestuurderskant. Het kan zelfs voorkomen dat je daar in de loop der tijd een gat in slijt. Ga je één mat vervangen, dan kun je er ook voor kiezen je volledige set te verwisselen.

 

Koop automatten op maat

Je kunt je automatten volledig op maat laten maken. Kies je voor velours matten, of juist voor rubber vloermatten? Ook de kleur en afwerking van de matten kun je volledig zelf kiezen. Op die manier maak je het interieur van je auto volledig naar je eigen smaak. Laat je de matten op maat maken, dan weet je ook zeker dat de bevestigingspunten op de juiste plek zitten. Dat voorkomt dat de matten door de auto schuiven of niet goed vastzitten. Je kunt een volledige set automatten op maat laten maken voor jouw merk en model auto. 

 

Maak ook de buitenkant schoon

Je kunt natuurlijk ook de buitenkant van je auto een opknapbeurt geven, bijvoorbeeld met speciale autoshampoo. Kies voor het schoonmaken van je auto de juiste schoonmaakmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld geen zeep of goedkopere wasmiddelen. Die kunnen de waxlaag van je auto namelijk aantasten. Kies liever voor een kwalitatief goede autoshampoo of een goed wasmiddel, waarmee je de lak van je auto weer kunt laten stralen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Auto