AutoAuto-Motor-en-Boot

Aanhangwagen: kopen, huren of leasen?

aanhangwagen

Het kan regelmatig voorkomen dat je een aanhangwagen nodig hebt, bijvoorbeeld voor het vervoeren van spullen die niet in je auto passen (bijv. een bankstel) of misschien niet in je auto wilt hebben (bijv. tuinafval). Als je regelmatig een aanhanger nodig hebt dan heb je de keuze tussen kopen, huren of leasen. In dit artikel geven we je handig advies over welke optie voor jou de beste keuze is. Lees dus snel verder bij twijfels.

Wanneer een aanhangwagen kopen?

Voor mensen die het budget en de stallingsruimte hebben om een aanhangwagen te kopen is dit vaak de voordeligste optie. Je hebt de keuze tussen een gloednieuwe of een tweedehands aanhanger. Zo is er voor ieder budget wel een geschikte optie te vinden.

Wanneer een aanhangwagen leasen?

Vooral voor zakelijke gebruikers kan het leasen van een nieuwe aanhangwagen erg interessant zijn. Heb je als startende ondernemer niet het budget om er een te kopen? Of wil je als bedrijf het aanhangwagenpark flink uitbreiden? In deze situaties kan je het beste kiezen voor het leasen van een aanhanger. Bij lease hoef je namelijk niet in één keer de investering te doen, echter kan je wel direct de aanhangwagen(s) inzetten voor extra inkomsten. Je betaald maandelijks een vast leasebedrag. Je kunt bijvoorbeeld leasen bij Hapert.

Wanneer een aanhangwagen huren?

Heb je slechts enkele keren per jaar een aanhangwagen nodig? Of heb je niet de ruimte om de aanhanger te stallen? Dan is de beste optie om er een te huren. Bij iedereen is er in de omgeving wel een aanbieder te vinden waar je er een kunt huren. De kosten voor huren vallen op zich wel mee. Het voordeel is dat je geen onderhoudskosten hebt en je geen extra ruimte nodig hebt. 

Welk type aanhanger

Welke van de bovenstaande opties je ook kiest. Het is belangrijk om goed te weten welk type aanhanger het meest geschikt is voor hetgeen waarvoor jij deze wilt gebruiken. Er zijn veel verschillende typen aanhangwagens. Denk bijvoorbeeld aan gesloten, open en kipper aanhangers. Ook moet je kiezen tussen een geremde of ongeremde aanhangwagen.

Een geremd model beschikt over een remsysteem en is geschikt voor het vervoeren van zware ladingen. Voor minder zware ladingen kan je prima gebruik maken van een ongeremde aanhanger. Het is belangrijk om hiernaar te informeren als je op zoek gaat naar een geschikte aanhangwagen bij een erkend autobedrijf. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Auto