Architectuur-en-Inrichting

Voordelen van een werkplek zonder geluidsoverlast

werkplek zonder geluidsoverlast

Wil je graag een werkplek zonder geluidsoverlast? Een van de grootste gevaren van werken in de bouw is de kans op gehoorschade. Wil je het gehoor van jouw medewerkers beschermen? Lees dan snel verder! In dit artikel vind je verschillende manieren om de hoeveelheid decibel te minimaliseren.

Geluidsoverlast minimaliseren

Geluidsoverlast wordt over het algemeen veroorzaakt door de machines waar men mee werkt. Deze beschikken over een behoorlijke kracht waarmee ze verschillende voorwerpen bewerken, maken of slopen. De hoeveelheid decibel die hierbij vrijkomt is vaak boven de wettelijke norm. Hierdoor kan er gehoorschade ontstaan. Om het geluid in te dempen kun je verschillende maatregelen nemen:

Het dragen van geluiddempende oordoppen/oorkappen

Het aanbrengen van een geluiddempende omkasting 

Het ontwikkelen van stillere productiemethoden

Het personeel laten werken in geluidsdichte cabines

Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke methode het beste past bij jouw onderneming. Heb je bijvoorbeeld hele luidruchtige machines waar geen personeel in de buurt komt? Dan kun je ervoor kiezen om een geluidsdichte cabine te plaatsen. Zo minimaliseer je de geluidsoverlast.

De geluidsdichte cabine kun je ook gebruiken bij machines waar medewerkers werken. Hou daarbij rekening met de aanbevolen tijd waarin medewerkers blootgesteld mogen worden aan het geluid van de machine.

Een werkplek zonder geluidsoverlast

Een werkplek zonder geluidsoverlast is een veiligere werkomgeving voor medewerkers. De aanschaf van de geluiddempende voorwerpen is in eerste instantie een prijzige aangelegenheid. Deze investering is echter geen keuze, maar een wettelijke verplichting. In Nederland zijn werknemers immers goed beschermd.

Heb je een bedrijf dat werkzaam is in de bouwsector? Dan zal je op zoek moeten naar geluiddempende spullen en materialen. Je kunt hiervoor het beste een afspraak maken met Geluidsdemping | Alpha Akoestiek. Met hun jarenlange ervaring en kennis weet je zeker dat je de juiste geluiddempende producten koopt voor jouw bedrijf!

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.