Architectuur-en-Inrichting

Inspiratie voor een industrieel interieur

industrieel interieur

Dacht jij dat de industriële woontrend voorbij is of nu toch wel een keer uit mode moet raken? Dan heb je het goed mis. Het is nog steeds onverminderd populair. Je kunt deze trend groots aanpakken, maar je kunt ook klein beginnen. In deze blog geven we je graag wat inspiratie voor industrieel interieur.

Industriële materialen

Materialen is een groot en belangrijk onderdeel van het industriële interieur. Metaal mag niet ontbreken bij deze trend. Het is stoer en je kunt het op verschillende manieren laten terug komen. Van accenten van metaal bij kasten tot aan metalen tafelpoten. Je kunt dit materiaal zo groots mogelijk terug laten komen in het interieur zoals jij wilt of juist zo subtiel mogelijk.

Naast metaal mag baksteen ook niet ontbreken. Een bakstenen muur is ontzettend gaaf en helemaal perfect voor deze trend. Mocht een bakstenen muur niet binnen handbereik zijn dan kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een behang met dit dessin.

Verder mag leer niet ontbreken. Nu kun je denken aan een leren bank, maar binnen deze interieur trend mag je net een tikje anders denken. Denk bijvoorbeeld aan leren kussens en plankdragers.

Kleur

De industriële woontrend is gebaseerd op het gevoel van een fabriek uit de de 19e en 20e eeuw. Het kleurgebruik is dus ook vooral neutraal. Denk aan zwart, grijs, wit maar ook blauw en groen doen het goed binnen deze trend. Nou denk je misschien goh wat saai, maar de kleur grijs komt bijvoorbeeld in veel verschillende tinten. Een compleet palet om mee te combineren. Je kunt een basistint grijs nemen voor je interieur, maar combineer deze zeker met mooie warme kleuren, zoals okergeel en marineblauw.

Betonlook

De betonlook mag niet ontbreken in je industriële interieur. Dit kan op muren, vloeren, maar ook in de vorm van een meubel. Denk aan tafels en kasten. De betonlook brengt zeker de vintage gevoel het interieur in.

Meubels met industriële look

Tegenwoordig worden er ook genoeg meubels gemaakt de industriële look. Daarvan zijn de tafels en kasten de grootste hit. Hout en metaal worden samengebracht voor de mooiste meubels. Hiervoor wordt veelal steiger-, mango of eikenhout gebruikt. Deze houtsoorten zijn duurzaam en vaak helemaal passend bij het metaal. Je kunt ook vrij eenvoudig zelf houten meubelen maken.

De industriële tafel mag zeker niet ontbreken. Combineer het warme hout en metaal met prachtige heerlijke stoffen eetkamerstoelen in een mooie kleur. Zo warm je het interieur in een handomdraai op. Bovendien zijn industriële tafels vaak ontzettend groots en massief. Genoeg ruimte voor iedereen en zeker een eyecatcher in de ruimte.

Het industriële interieur kan niet zonder metaal, hout en leer, maar ook zeker niet zonder de juiste kleuren. Maak van jouw interieur een industrieel hoogstandje en combineer lekker. Maak er iets van wat jij mooi vindt.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.