Architectuur-en-Inrichting

Het kantoor herinrichten voor hybride werken

hybride werken

Hybride werken de nieuwe norm? Het zal je vast niet ontgaan zijn dat langzaam maar zeker steeds meer coronaregels en beperkingen overboord gegooid worden. Met andere woorden: we mogen weer! Waar we maandenlang noodgedwongen thuis gewerkt hebben, kunnen we weer lekker dagelijks naar kantoor.

Maar is dat eigenlijk wel wat we willen? Willen we niet liever hybride werken en hoe ga je een coronaproof kantoor realiseren? In dit blog gaan we er meer over vertellen. 

Wat is hybride werken?

Misschien vraag je je na het lezen van de titel van deze blog af wat hybride werken is. We leggen het je uit! Hybride werken is een combinatie van werken op kantoor en het thuiswerken. Hoewel het een beetje uit nood (in de coronaperiode) geboren is, en veel werkgevers huiverig voor de gevolgen hiervan waren, blijkt deze constructie in de praktijk zeer veel voordelen te bieden.

Hybride werken brengt het beste van twee werelden bij elkaar. Door de mogelijkheid te hebben om met wat meer vrijheden thuis te werken, zijn veel mensen productiever dan dat ze op kantoor zijn. Daarnaast is het veel effectiever door het gebruik van geavanceerde digitale communicatiemiddelen. Hierdoor hoeven er veel minder reisbewegingen gemaakt te worden wat hybride werken een duurzame keuze maakt.

De nieuwe functie van kantoor

Voor de dagen dat we wel naar kantoor gaan, krijgt dit hiermee een nieuwe functie. Er zal een nieuwe manier van het gebruik van een kantoor ontstaan. Deze plek wordt immers minder bezocht. Het kantoor wordt een centrale verbindingsplek, waar ruimte is om samen te werken en het vormgeven van teamactiviteiten. Het kantoor zal dus meer een sociaal karakter krijgen. Hoe dit kantoor op de meest praktische manier moet worden ingericht, hangt af van de organisatie, de locatie en het team. 

Hoe zorg je voor een coronaproof kantoor?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat we ons blijven houden aan de regels van het RIVM en de overheid. Door de mogelijkheid van hybride te werken, zijn er standaard minder collega’s op kantoor waardoor dit makkelijk te realiseren zou moeten zijn. Daarnaast is het zaak om het kantoor coronaproof in te richten. Je kunt hierbij denken aan looproutes, desinfectiepalen, een goede klimaatbeheersing en plexiglas schermen om de bureaus heen.

Op die manier wordt er een coronaproof kantoor gecreëerd waar mensen met een gerust hart naar toe kunnen gaan. Ook het lunchen in kleinere groepen en buiten zodra het mooi weer is, draagt bij aan een coronaproof kantoor. Om een coronaproof kantoor op de meest praktische manier in te richten, kan gebruik worden gemaakt van de diensten van een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het inrichten van een coronaproof kantoor.

Het is zeker verstandig om hierin overwogen keuzes te maken want uit de praktijk blijkt dat hybride werken de toekomst is en dat corona nog wel een tijdje bij ons zal blijven, hoe vervelend we dat ook vinden. 

Meer weten over het inrichten van een kantoor aan huis?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.