Architectuur-en-Inrichting

De leukste planten voor je werkplek

plant werkplek

Of je nu werkt op kantoor, op een flexplek of thuis een eigen werkplek hebt gecreëerd, planten bij de werkplek kunnen altijd. Op je bureau, ernaast of zelfs boven je werkplek. Wij hebben de leukste planten en meest kantoorvriendelijke planten voor je verzameld.

1. Aglaonema planten

Een plant die zijn populariteit voornamelijk te danken heeft aan de kleur van zijn blad. De meeste Aglaonema’s hebben diepgroen blad, maar er zijn ook varianten met zilver tot rode bladtekeningen.

Het fijnste aan een Aglaonema is dat de plant erg luchtzuiverend is. Ondanks dat de plant zeker niet de grootste is. Zo kun je de plant gemakkelijk kwijt op de hoek van je bureau.

2. Ficus Lyrata

Mocht je een ruime werkplek hebben, dan is de Ficus een zeer geschikte kantoorplant. Perfect voor naast je bureau. Kleine varianten of zelfs stekken van de Ficus kun je natuurlijk wel kwijt op je bureau.

De Ficus is net als de Aglaonema erg luchtzuiverend. Dit komt voornamelijk door het grote blad van de Ficus. Zeker de Ficus Lyrata is met zijn grote volle blad een erg geschikte kantoorplant.

3. Zamioculcas (ZZ plant)

Nog zo’n luchtzuiverende plant: de Zamioculcas. Je kunt de plant ook wel kennen door zijn bijnaam de ZZ plant. Deze kantoorplant staat niet bekend om zijn grootte, maar wel omdat hij zo makkelijk is.

Afhankelijk van zijn grootte kun je de Zamioculcas op of naast je bureau zetten. Ook leuk! Het stekken van de Zamioculcas is erg eenvoudig. Als de plant te groot is voor op je bureau, kun je natuurlijk wel een vaasje met Zamioculcas stek op je bureau kwijt.

4. Philodendron planten

De Philodendron familie is zo breed, dat er eigenlijk altijd wel een plant tussen zit die bij jouw werkplek past. Het handige aan de Philodendron is dat ze erg makkelijk te verzorgen zijn. Ze hebben in de zomer slechts 1x per week water nodig, en de halfschaduw is ook al voldoende.

Één van de bekendste Philodendrons is waarschijnlijk de Monstera, oftewel de Gatenplant. De plant is opvallend, heeft diepgroen blad en kan erg groot worden. Niet direct geschikt voor op het bureau, maar naast het bureau is de Monstera zeker een goede aanwinst.

5. Lepelplant (Spathiphyllum)

De Lepelplant, of zoals hij oorspronkelijk heet de Spathiphyllum, is een ideale plant voor een kleine werkruimte. Lepelplanten blijven qua grootte namelijk vrij compact. Zo kan de plant makkelijk op een wat groter bureau staan, maar ook naast een bureau past de plant perfect.

Lepelplanten zijn daarnaast ook extreem luchtzuiverend. Ondanks dat je daar niets van merkt, heeft de luchtzuiverende functie van de planten een positief effect op de werkplek en jouw gezondheid.

Wil je naast het toevoegen van planten ook energie besparen op het kantoor? Lees dan snel verder.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.