Architectuur-en-Inrichting

5 tips voor het inrichten van een kantoor aan huis

tips kantoor aan huis inrichten

Thuiswerken wordt steeds populairder in Nederland. Heb jij de luxe om vanuit huis te kunnen werken? Dan is het ontzettend belangrijk om een goede thuiswerkplek te hebben. De verleiding is in het begin groot om aan de keukentafel of op de bank aan de slag te gaan, echter zal dit al snel voor vervelende lichamelijke klachten zorgen en je productiviteit zal ook afnemen. Een kantoor aan huis is dan ook een must voor thuiswerkers. In dit artikel geven we 5 tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

Tip 1: Ergonomische kantoormeubelen

De meeste werkplekken in Nederland zijn ergonomisch ingericht en dat is niet voor niets. Op een ergonomisch verantwoorde manier werken is namelijk erg belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Een ergonomische bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau is een must voor elke thuiswerker. Bij het inrichten van je kantoor aan huis is het essentieel om te kiezen voor goede kantoormeubelen. Kijk bijvoorbeeld eens rond bij OfficeCity.

Tip 2: Duurzame inrichting

Een duurzame inrichting gaat langer mee en zorgt ervoor dat je bespaard op energiekosten. Verder draag je een steentje bij aan een beter milieu wanneer je kiest voor een duurzame inrichting. Creëer een duurzamere werkplek met LED verlichting, tweedehands of duurzame meubelen en gebruik gerecycled papier.

Tip 3: Rustige inrichting

Een rustig ogende opgeruimde werkplek werkt het fijnst. Je zal merken dat je minder snel wordt afgeleid en aan het einde van de dag productiever bent. Voorkom daarom te veel poespas op je bureau en aan de muren. Houdt de inrichting van je thuiskantoor zakelijk, zodat je onverstoord zonder te veel afleidingen om je heen te kunnen werken.

Ook is het verstandig om bij het creëren van een thuiskantoor een aparte ruimte in huis te kiezen. Het liefst een afgesloten ruimte met daglicht, zodat je op een fijne en rustige manier vanuit huis kan werken.

Tip 4: Kantoorplanten

Planten op je werkplek geven niet alleen extra sfeer, maar zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit. Het is bewezen dat planten op kantoor ervoor zorgen dat er productiever gewerkt wordt. Voor thuiswerkers is een kantoorplant op de werkplek zeker een aanrader.

Tip 5: Apparatuur aanschaffen

Bij het inrichten van je thuiskantoor is het natuurlijk ook nodig om bepaalde apparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, tablet, (mobiele) telefoon, printer en noem zo maar op.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.