Architectuur-en-InrichtingWonen

5 tips voor het inrichten van de kinderkamer

tips inrichten kinderkamer

Kinderkamer inrichten? Daar komt heel wat bij kijken. Vaak is de ruimte op een kinderkamer beperkt, waardoor je van tevoren goed moet nadenken over de inrichting. In dit artikel geven we 5 tips voor een leuke en praktische inrichting van de kinderkamer.

Tip 1. Behang of verf?

Voordat je begint met het inrichten van de kinderkamer wil je natuurlijk eerst de basis netjes hebben. Vaak is de keuze: behang of verf? Het schilderen van de muren in neutrale kleuren is absoluut een goede keuze bij een beperkt budget. Vaak wordt er voor behang gekozen door de leuke thema’s die mogelijk zijn, echter zal je ook ooit het behang weer moeten verwijderen. Liever het verven laten doen? Schakel dan de hulp in van een professionele schilder.

Tip 2. Meegroeibed

Absoluut een aanrader bij het inrichten van de kinderkamer is de keuze voor een meegroeibed. Zo’n bed groeit als het ware mee met de kleine, zodat je de komende jaren geen nieuw bed meer hoeft te kopen. Een meegroeibed in de kinderkamer is dus een verstandige keuze.

Tip 3. Multifunctionele meubels

Kinderkamers zijn vaak beperkt in ruimte, echter zijn er wel veel meubels die noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast, opbergruimte, bed en een bureau. De kans is groot dat dit niet allemaal past, daarom is het handig om te kiezen voor multifunctionele meubels. Zo kan je kiezen voor een stapelbed met daaronder een bureau of een bed met eronder opbergruimte voor speelgoed.

Tip 4. Frisse en lichte kleuren

Kies bij het inrichten voor frisse en lichte kleuren. Dit laat de kinderkamer ruimtelijker lijken en reflecteert het natuurlijke licht dat naar binnenvalt. Bij het inrichten van een kinderkamer wordt er vaak gekozen voor lichte pasteltinten.

Tip 5. Berging

Essentieel voor een kinderkamer is voldoende berging. Bij het inrichten van een kleine kinderkamer is het belangrijk om de ruimte goed te benutten, zodat speelgoed, kleding en schoenen opbergen een stuk gemakkelijker wordt. Heb je echt te weinig ruimte? Dan kan je altijd nog overbodige spullen in een doos elders in huis opbergen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.