Administratie

Voor- en nadelen van het leasen van een printer voor uw bedrijf

Printer

Als uw bedrijf een printer nodig heeft, maar u heeft er het budget niet voor, dan is leasen misschien een optie voor u. Het leasen van een printer heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een printer. Op de lange termijn betaalt u waarschijnlijk minder en kunt u mogelijk profiteren van speciale aanbiedingen of kortingen van de leasemaatschappij. Lease heeft echter ook zijn eigen nadelen. Leasen kan duur zijn en het kan zijn dat u de printer niet kunt gebruiken als u besluit de lease te beëindigen.

Kosten

Een printer leasen is vaak goedkoper dan er een kopen. Met een lease hoeft u alleen te betalen voor het gebruik van de printer, wat u op de lange termijn geld kan besparen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de hoge kosten als de oude kapot gaat.

Onderhoud

Het leasen van een printer is een goed alternatief voor het kopen. Er zijn verschillende voordelen aan leasen, waaronder het feit dat de leasemaatschappij meestal alle onderhoud en reparaties regelt. Dit betekent dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken; je kunt gewoon de leasemaatschappij bellen als er iets gerepareerd moet worden en zij regelen het. Dit kan u veel tijd en moeite besparen.

Upgrades

Wanneer u een printer leaset, kunt u voor de duur van de lease vastzitten aan het gebruik van hetzelfde model. Als er een nieuw, geavanceerder model beschikbaar komt terwijl u de printer nog huurt, kunt u mogelijk niet upgraden. Dit kan een nadeel zijn als u de nieuwste functies of prestatieverbeteringen nodig heeft.

Tijd

Als klein bedrijf telt elke minuut. Daarom kan het leasen van een printer ook tijd kosten die u zou kunnen gebruiken om uw bedrijf te runnen. Je moet de tijd vinden om naar de leasemaatschappij te gaan, naar de printers te kijken, degene uit te kiezen die je wilt, het papierwerk in te vullen en te wachten tot het wordt afgeleverd. Dan moet u een afspraak maken voor iemand van de leasemaatschappij om u te laten zien hoe u het moet gebruiken. Dat alles kost tijd weg van wat u zou kunnen doen – uw bedrijf runnen.

Papier

Als u vaak merkt dat uw papier bijna op is, is het huren van een printer wellicht een betere optie voor u. Zo heb je toegang tot een onbeperkte voorraad papier en hoef je je geen zorgen te maken dat je opraakt. Bovendien is het huren vaak voordeliger dan het kopen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.