Verbouwen

Verbouwen? Vergeet deze zaken niet eerst te regelen!

verbouwen regelen

Binnenkort verbouwen? Een goede planning is ontzettend belangrijk voor een soepel verlopende verbouwing. Het is dan ook essentieel om tijdig een aantal belangrijke zaken te regelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In dit artikel hebben we 4 zaken op een rijtje gezet die je maar beter geregeld kan hebben voordat de aannemer start met de werkzaamheden.

1. Vergunningen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat tijdens de verbouwing er ineens een gemeenteambtenaar op de stoep staat om te vragen naar een vergunning, terwijl je deze nog niet geregeld hebt. Dat zou natuurlijk erg vervelend zijn, daarom is het van belang om alle vergunningen voordat je begint met de verbouwing netjes geregeld te hebben.

Veel verbouwingen kunnen zonder vergunning, echter is het wel belangrijk om dit goed te checken bij de gemeente. Ga je een afvalcontainer huren? En komt deze op de openbare weg te staan? Ook daarvoor is het in sommige gemeenten nodig om een vergunning aan te vragen.

2. Buren inlichten

Je wilt natuurlijk dat je buren zo min mogelijk hinder van je verbouwing ondervinden. Daarom is het belangrijk om de buren tijdig in te lichten over de verbouwing. Vertel ook wat je ongeveer gaat doen, hoe lang de verbouwing duurt en waarmee ze rekening moeten houden. Dit voorkomt de kans op conflicten tijdens de verbouwing.

3. Koken, douchen of wonen

Tijdens de verbouwing kan het zijn dat je een tijdje niet meer kunt koken of douchen. Het is daarom belangrijk om vooraf te bedenken waar je gaat koken, douchen of wonen tijdens de verbouwing.

4. Afvalcontainer regelen

Bij het verbouwen komt vaak meer afval kijken dan dat je in eerste instantie had gedacht. Je kan er natuurlijk voor kiezen om het bouw- en sloopafval zelf af te voeren naar de milieustraat van de gemeente, echter kost dit enorm veel tijd. Een veel makkelijkere oplossing is het huren van een afvalcontainer via MilieuServiceNederland.nl. Op de afgesproken datum wordt er een container voor de deur geplaatst, zodat je gemakkelijk al het afval van de verbouwing kunt afvoeren.

Na de afgesproken periode wordt het bouw- en sloopafval netjes afgevoerd voor een goede afvalverwerking. Het huren van een bouwcontainer scheelt je veel ritjes op en neer naar de milieustraat én is soms zelf nog voordeliger. Afval naar de milieustraat brengen kost vaak ook geld en daarnaast moet je ook denken aan de brandstof kosten. Al bij al is het regelen van een afvalcontainer voor je verbouwing een verstandig keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Verbouwen