Verbouwen

Hoe bescherm jij jezelf tijdens een verbouwing?

verbouwing

De laatste tijd zijn mensen volop aan het verbouwen thuis. Nu we meer thuiswerken, is een make-over van het huis van tijd tot tijd niet overbodig. Heb jij al de kriebels gekregen om een nieuwe badkamer te bouwen? Of misschien staat die ene muur die de woonkamer en de eetkamer scheidt toch best vaak in de weg. Bij een verbouwing komt er heel wat bij kijken. Je moet al de juiste materialen in huis hebben, het juiste gereedschap, maar iets wat mensen vaak over het hoofd zien is de juiste bescherming voor jezelf. Een verbouwing is geen kleine klus en het kan best gevaarlijk worden afhankelijk van wat je van plan bent te gaan verbouwen. Zeker voor normale mensen die geen professionele bouwer zijn, is de juiste bescherming zeer verstandig. Lees snel verder wat je allemaal nodig hebt om jezelf te beschermen. 

Werkkleding

Als eerste moet je op zoek naar de juiste werkkleding die niet alleen comfortabel zitten, maar ook nog eens bescherming kunnen bieden. Wanneer je zoekt naar goede werkkleding houd dan rekening met de volgende tips. Zorg ervoor dat je kleding niet te strak zit of niet te wijd is. Te strakke kleren houden je tegen in je bewegingen. Als je niet gemakkelijk je armen omhoog kunt doen, zonder dat je T-shirt omhoog kruipt, of als je niet normaal door je knieën kan, omdat je broek te strak zit, zal de verbouwing twee keer zolang duren. Te grote kleren zijn daarentegen ook gevaarlijk. Als je broek te lang is, kun je gemakkelijk struikelen over je broekspijpen, en als de broek te groot is, zakt de broek constant af. Alhoewel je dan wel meer op de typische bouwvakker lijkt. Is het niet ideale kleding om in te klussen. Daarnaast kun je het beste schoenen met een antislip en extra dikke zool nemen. 

Accessoires voor een verbouwing

Het klinkt misschien gek, maar zelf bij verbouwingen heb je accessoires nodig. Alleen zijn dit geen armbanden en kettingen, maar ffp2 mondmaskers, veiligheidsbrillen en handschoenen. Bij verbouwingen zit er veel stof en vuil in de lucht, dan kunnen Mondkapjes tegen luchtvervuiling helpen om beter te ademen en om jouw longen te beschermen. Bovendien is het beschermen van je ogen ook heel belangrijk. Bij het zagen, boren, of schroeven kunnen er nog al eens stukken materiaal door de lucht heel vliegen. Deze wil je niet in je ogen krijgen! Ogen zijn zeer gevoelig en raken snel beschadigd wanneer er iets in terecht komt. De gevolgen hiervan kunnen zeer ernstig zijn. Ook handschoenen kunnen voor veel bescherming zorgen. Je handen kunnen per ongeluk ergens tussen komen. Ook al zullen handschoenen dit niet helemaal tegenhouden, kan het misschien de grootste schade opvangen. Zorg dus dat je altijd de juiste accessoires in huis hebt.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Verbouwen