Verbouwen

3 tips bij woning verbouwen

woning verbouwen

Ga jij binnenkort jouw woning verbouwen? Dan staat er de komende tijd een flink project voor de boeg. Wanneer je gaat verbouwen, zul je namelijk het een en ander moeten voorbereiden. Zo is de kans groot dat je een bouwvergunning moet aanvragen en dat je de buren moet inlichten.

Een ander belangrijk aspect dat veel wordt vergeten, is de afvalverwerking van de verbouwing. Wanneer je hier niet scherp op bent, kun je te maken krijgen met flinke milieuboetes. Ben jij benieuwd waar je nog meer op moet letten, als je een woning gaat verbouwen? Lees dan snel verder!

Tip 1: Bouwafval verwerken

Wanneer je gaat verbouwen komt er een hoop puin vrij dat verwerkt moet worden. Dit kun je op twee manieren uitvoeren. Allereerst kun je zelf het puin verzamelen en naar de stort brengen. Het is ook mogelijk om een bouwafval container te huren.

Het inhuren van een bouwafval container brengt verschillende voordelen met zich mee! Allereerst bespaart het vaak geld, dan wanneer je het zelf wegbrengt. Dit komt omdat men geen rekening houdt met stortkosten en het moeten inhuren van een grote bus of aanhangwagen, om het puin mee te vervoeren. Wanneer je een bouwafval container huurt, hoef je geen extra kosten te betalen, maar is alles van tevoren al inbegrepen. 

Een ander voordeel dat komt kijken bij het huren van een bouwafval container is veiligheid. Wanneer je ervoor kiest om zelf het bouwafval te deponeren, betekent het dat de puin in de tussentijd geen afgesloten plek heeft, waardoor er snel ongelukken kunnen gebeuren.

Tip 2: Kosten die niet op de offerte staan

Een verbouwing gaat meestal meer kosten, dan je in eerste instantie voor ogen hebt. Zelfs met een offerte, zullen er kosten tevoorschijn komen die niet in eerste instantie zijn meegerekend. Zo is het mogelijk dat bepaalde apparatuur gehuurd dient te worden voor de klus of zullen er parkeerkosten vergoed moeten voor de aannemer. 

Een ander aspect waar mensen vaak geen rekening mee houden, is dat zij privé ook meer gaan uitgeven door een verbouwing. Als jij bijvoorbeeld de keuken gaat verbouwen, zul je waarschijnlijk vaker eten buiten de deur afhalen, waardoor je meer betaald voor het eten dan wanneer je zelf kookt. Daarbij zul je vaker heen en weer moeten reizen naar bijvoorbeeld bouwcentra, waardoor je meer benzine verbruikt dan normaal.

Tip 3: het financieren van de verbouwing

Een verbouwing neemt bijna altijd extra kosten met zich mee. Dit kan flink oplopen, waardoor je meer geld nodig hebt. Je kunt hiervoor een lening afsluiten, maar de rente liggen tamelijk hoog. Voor sommige mensen is het hierdoor interessant om een extra hypotheek af te sluiten, omdat de rente van een hypotheek lager zijn. In sommige gevallen is het aantrekkelijk om de hele hypotheek over te sluiten, tegen een lagere rente dan voorheen.

Voor de financiering van de verbouwing is het verstandig, om spaargeld achter de hand te houden. Aangezien extra kosten bijna altijd zullen plaatsvinden en niet iedereen een lening of extra hypotheek kan afsluiten. 

Hulp nodig bij het verbouwen van jouw woning?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.

Meer in Verbouwen