Veranda-en-Serre

Tips voor een gezellige inrichting van je veranda

inrichting veranda

In de warmere maanden van het jaar willen we natuurlijk zo lang mogelijk van de zonnestralen genieten. Een veranda in de tuin is de ideale plek om in de avond nog lekker lang te kunnen blijven zitten. Onder de veranda koelt het namelijk minder snel af. Een veranda in je moderne tuin mag dan ook zeker niet ontbreken. Het bouwen van de veranda is al een hele klus, maar wat dacht je van het gezellig inrichten? Een knusse en sfeervolle plek van je veranda maken is best nog wel lastig. Daarom geven wij hieronder handige tips voor een gezellige inrichting van je veranda.

Meubelen

Een comfortabele zitplek in de veranda is natuurlijk enorm belangrijk. Je wilt urenlang kunnen zitten genieten van je tuin en het lekkere weer. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een comfortabele loungeset in de veranda. Dit is zeker een aanrader. Ook een hangstoel in de veranda is erg populair, maar daarvoor moet je wel genoeg ruimte hebben. Loungesets zijn er in allerlei kleuren, maten en soorten. Voor iedere stijl is er wel een loungeset te vinden die past in jouw veranda inrichting. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een steigerhouten meubel te maken. Naast een comfortabele zitplek zijn sommige veranda’s ook groot genoeg voor een eettafel en stoelen. Hou je ervan om buiten te kunnen eten? Dan is dit echt een aanrader!

Woonaccessoires voor sfeer

Een gezellige veranda creëren doe je door los te gaan met de leukste woonaccessoires, denk aan: kussentjes, kaarsjes, kleedjes, fotolijstjes, plantjes en noem zo maar op. Een mooie spiegel in de veranda is ook zeker een aanrader, hierdoor oogt de veranda groter. Voor woonaccesoires is Heuts echt een aanrader (klik voor korting bij Heuts). 

Buitenkeuken of niet?

Veel mensen houden ervan om buiten te kunnen koken. Gezellig bbqen, maar dan nog beter doe je met een buitenkeuken onder je veranda. Een buitenkeuken geeft je de mogelijkheid om heerlijk tijdens de zomermaanden buiten te kunnen koken. Heerlijk!

Sfeervolle verlichting

Een belangrijke factor voor sfeer en gezelligheid in de veranda is het kiezen voor de juiste verlichting. Een haard, kaarsjes of een snoer met LED lampjes zorgen direct voor meer sfeer in je veranda. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hanglamp of LED spots. Als je kiest voor spots of een hanglamp is het wel aangeraden om deze met een dimmer te installeren, zodat je het licht kan dimmen voor de juiste sfeer.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.