Veranda-en-Serre

De voordelen en nadelen van een Cortenstaal vuurschaal

vuurschaal buiten

Er zijn verschillende manieren om in de zomer lekker lang buiten te zitten. Je kan er voor kiezen om een terrasverwarmer te nemen of bijvoorbeeld een kacheltje. Toch hebben deze oplossingen beiden niet de sfeer en gezelligheid van een vuurschaal van Cortenstaal. Wanneer je op zoek bent naar een combinatie van warmte en sfeer kom je namelijk al gauw bij een vuurschaal uit, maar wat is een vuurschaal precies en wat zijn de eventuele voor- en nadelen van deze schaal? We gaan een kijkje nemen.

Wat is een Cortenstaal vuurschaal?

Een vuurschaal is, zoals de naam al doet vermoeden, een schaal waarin vuur aangestoken kan worden. Door middel van hout of andere materialen kun je het vuur aanmaken in de cortenstaal vuurschaal. Hierdoor heb je dus een grote schaal gevuld met vuur. Dit zorgt niet alleen voor een aangename warmtebron, maar ook nog eens voor een stukje gezelligheid. De schaal kan op verschillende plekken neergezet worden omdat hij licht is, maar uiteraard is het wel belangrijk dat de schaal op een veilige plek staat wanneer er een vuur in aangestoken wordt. De schalen worden gemaakt in een groot aantal verschillende afmetingen en vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld ronde schalen in de maten 60 cm diameter tot 100 diameter, maar ook vierkanten en vijfhoeken. Als laatste is de schaal te krijgen in verschillende kleuren, maar wat zijn precies de voor- en nadelen van een vuurschaal?

Voor- en nadelen van vuurschalen

Het grootste voordeel zit hem natuurlijk in de sfeer en warmte van de schaal. Ook zijn er verschillende attributen die je kan toevoegen aan de schaal waardoor het bijvoorbeeld een barbecue of grill wordt. De vuurschaal is ligt en kan daardoor verplaatst worden naar verschillende plekken zodat de vuurschaal op verschillende plekken gebruik kan worden. Er is ook een deksel die precies op de schaal past. Hierdoor kan het vuur rustig uit gaan en omdat de schaal van onder dicht is, zal er geen materiaal verloren gaan. Hierdoor kun je ook gemakkelijk het vuur weer aansteken. Toch is het nadeel van de vuurschaal dat hij vrij laag is. Niet iedereen heeft een hogere plek om de schaal neer te zeggen die bestand is tegen vuur en daardoor is de schaal vrij laag en moet je dus ook lager zitten om te genieten van het vuur van de schaal. De Cortenstaal vuurschaal heeft dus zowel voor- als nadelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.