Renovatie

5 tips om met een klein budget jouw huis te renoveren!

huis renoveren met een klein budget

Ben je van plan om je tuin of huis te verbouwen, maar heb je een klein budget? Dan kun je door veel zelf te doen al flink geld besparen en toch genieten van jouw droomhuis. Je zult verstelt staan van hoeveel je daadwerkelijk zelf kunt doen. Wij geven je dan ook vijf tips om zelf een nieuwe draai aan jouw woning te geven.

Voer klussen zelf uit

Door zelf bepaalde klussen in huis uit te voeren, kun je flink veel besparen op een klein budget. Maak een lijstje met wat je ooit al eens hebt gedaan en ga direct aan de slag! Behang een muur, leg een nieuwe vloer of schilder de muren in de gewenste kleuren. Als je er even goed over nadenk kun je namelijk veel meer zelf dan je in eerste instantie denkt. Ben je daadwerkelijk onhandig? Dan kun je altijd een cursus klussen oppakken!

Koop en verkoop gereedschap

Gereedschap huren is prima te doen, maar je kunt ook goedkoop gereedschap op de kop tikken en dit na je klus weer verkopen. Met een speciale klus veiling bepaal je zelf wat je voor het gereedschap betaald. Zo voorkom je dat je je blauw betaald aan de huurprijzen van gereedschap en je hier later niks voor terugkrijgt. Door gereedschap te kopen en te verkopen verdien je – als het goed is – terug wat je uitgegeven hebt. Uiteraard is dit alleen een slim plan als je grote klussen moet uitvoeren en al iemand weet die het gereedschap na gebruik wilt kopen. Anders neem je een onnodig risico!

Een keukenrenovatie met een klein budget

Wil je als plan van het verbouwen van je huis ook je keuken renoveren? Dan kun je dit bijvoorbeeld doen door de keukenkastjes te wrappen. Net zoals je een auto kunt wrappen, kun je ook de keuken op deze manier een nieuwe look geven. Het is kostenefficiënt, maar je krijgt bijna hetzelfde idee als dat je een nieuwe keuken laat plaatsen.

Maak een lijst met wensen met een klein budget

Door een lijst met wensen op te stellen, kun je ervoor zorgen dat je precies weet waar jouw prioriteit moet liggen met een klein budget én energie. Maak een wensenlijstje waarbij je bovenaan opschrijft welke taken je als eerst moet uitvoeren en welke daarna komen. Zo kun je je budget en energie op de juiste manier verdelen. Wil je bijvoorbeeld de nieuwe high-tech lichtknopjes? Dan kun je voor jezelf beslissen op welke plek dit komt op je wensenlijst. Wellicht kun je de nieuwste elektronische snufjes toch bemachtigen door deze op een elektronica veiling te kopen.

Vraag hulp in je netwerk

Heb je een grote familie of veel vrienden die op zaterdag niks te doen hebben? Vraag of ze een dag komen helpen met schilderen en beloon ze met een heerlijk diner of gezellige barbecue. De kans is groot dat ze bereid zijn je te helpen en als je je dankbaar opstelt en hen voorziet van heerlijk eten is iedereen blij! Schilderen is een kostbare en tijdrovende taak, maar als je hulp inschakelt kan het zo gedaan zijn. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.