Aanbouw-en-Opbouw

Redenen om een bouwtekening te laten maken

redenen bouwtekening laten maken

Bouwplannen? Dan is het belangrijk om met een aantal belangrijke punten rekening te houden. Wat zijn je wensen voor de verbouwing of renovatie? Zelf aan de slag? Schakel je een aannemer in? Is er een vergunning nodig? En laat je een bouwtekening maken? Dit laatste is zeker verstandig.

Een bouwkundig tekenbureau kan al jouw wensen op papier zetten met een bouwtekening. Zo’n bouwkundige tekening dat tot in de details is uitgewerkt is de perfecte basis voor een (ver)bouwproject. Lees hieronder waarom een bouwtekening laten maken een verstandig keuze is.

Reden 1. Alle eisen en wensen op papier

Een bouwtekening zorgt ervoor dat al jouw wensen en eisen betreft de verbouwing of renovatie worden vastgelegd. Als je een vakman wilt inschakelen voor de verbouwing, dan weet hij precies wat er moet gebeuren. Voor een aannemersbedrijf is het direct duidelijk wat er moet gebeuren. Ook kan een vakman een betere inschatting doen van de kosten wanneer je over een gedetailleerde bouwtekening beschikt.

Reden 2. Omgevingsvergunning aanvragen

Voor sommige (ver)bouwprojecten is het verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen. Voorheen noemde men dit een bouwvergunning. Of deze verplichting bij jouw geplande verbouwing geldt is afhankelijk van het project en de gemeente. Het is daarom altijd verstandig om te informeren bij de gemeente. Bij veel verbouwingen is een omgevingsvergunning verplicht. Voor de aanvraag van zo’n vergunning een verplicht onderdeel. Met een professionele bouwkundige tekening is de kans op een succesvolle aanvraag groter. Een bouwkundig tekenaar weet als specialist natuurlijk als geen ander aan welke eisen een goede bouwtekening voor een omgevingsvergunning moet voldoen. 

Reden 3. Bouwadvies

Bij het inschakelen van een bouwkundig tekenbureau zullen niet alleen jouw wensen en eisen op papier komen te staan. Ook geeft de bouwkundig tekenaar advies over het (ver)bouwproject. De jarenlange ervaring zorgt ervoor dat de tekenaar handig advies en bruikbare ideeën oppert.

Reden 4. Verantwoordelijkheid

Met een bouwtekening sta je er juridisch sterker voor. Dit heeft vooral te maken met de verantwoordelijkheid tijdens de bouw. Als je begint met het project zonder bouwtekeningen dan ga je ervan uit dat het wel goed komt, waardoor jij volledig verantwoordelijk bent als er iets misgaat. Door een bouwtekening te laten maken ben jij niet langer verantwoordelijk voor eventuele, maar de bouwkundig tekenaar of de aannemer.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.