Aanbouw-en-Opbouw

Laadperron bouwen? Let op deze belangrijke zaken!

laadperron bouwen

Laadperron bouwen? Een laadperron heeft vaak een intensieve en belangrijke functie. Daar moet je dus echt goed over nadenken. Waar heb je behoefte aan en wat moet je over een laadperron weten wanneer je er een laat bouwen. De belangrijkste aandachtspunten lees je op deze pagina.

Hoeveel laadperrons heb je nodig

Een beetje afhankelijk van de ruimte die er is of hoeveel vrachtwagens er komen laden en lossen moet je een keuze maken. Een keuze in hoeveel perrons je echt nodig hebt. Ook met oog op de toekomst. Wanneer je een explosieve groei verwacht is het goed om deze in je beslissing mee te nemen. Door nu een keuze te maken voor extra perrons voorkom je hogere kosten op een later moment omdat er bijgebouwd moet worden.

Voor welke toepassing kies je

Er zijn verschillende soorten toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dock levellers of dock shelters aanwezig zijn. Deze maken het voor personeel op de werkvloer een stuk veiliger en dat is natuurlijk een prettig idee. Bovendien hebben veel bedrijven hier ook om heel andere redenen behoefte aan. Bijvoorbeeld omdat het veel efficiënter werkt waardoor de productiviteit aanzienlijk omhoog gaat.

Denk goed na over de veiligheid

Zoals al genoemd is veilig werken een prioriteit. Daarom heb je misschien al de keuze voor dock levellers of dock shelters gemaakt. Maar ook borden of stoplichten zijn een heel goede keuze om de werkplek voor werknemers veiliger te maken. De chauffeur kan op deze manier zien hoe ver er achteruit gereden kan worden. Waarbij werknemers precies weten dat de vrachtauto goed staat. Kijk ook eens op Dockequipment.eu voor meer toepassingen om de veiligheid op het laadperron te verhogen.

Wie komen er laden en lossen

Tot slot heb je te maken met verschillende soorten voertuigen die komen laden en lossen. Dat maakt het belangrijk na te denken over de perrons die je wilt aanleggen. Komen er bijvoorbeeld veel verschillende soorten auto’s dan moet je misschien verschillende soorten toepassingen doen. Heb je een eigen wagenpark met vaste vrachtwagens? Kies dan voor een perron die daarop aansluit.

Meer over aanbouw?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.