Aanbouw-en-Opbouw

Hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing?

geld lenen verbouwing

Denk je erover om geld te lenen voor je verbouwing? Mogelijk heb je niet genoeg eigen vermogen om meteen grote aankopen of verbeteringen te doen? Dan kan geld lenen een haalbare optie zijn. Je moet jezelf echter constant afvragen: “Hoeveel kan ik lenen?” Wat je wel en niet kunt lenen, en hoeveel je kunt lenen, wordt bepaald door verschillende variabelen.

Welk bedrag kan je lenen?

Er kan minimaal € 5.000 en maximaal € 150.000 worden geleend. Je kan bij elke kredietverstrekker tot maximaal € 75.000 lenen. Als je extra geld nodig hebt, moet je een aanvraag indienen bij twee verschillende kredietverstrekkers. Je vermogen om een bepaald bedrag te lenen wordt bepaald door je persoonlijke en financiële omstandigheden. Bij het bepalen van het bedrag wordt onder andere rekening gehouden met de volgende factoren:

  • Jouw woonsituatie
  • De samenstelling van je gezin
  • Wat inkomen uit bestaat en hoeveel
  • Wat voor soort dienstverband je hebt
  • Andere openstaande leningen

Maximaal lenen

Het grootste bedrag lenen is niet altijd de beste beslissing. Hoeveel je ook kan en mag lenen, het is altijd een goed idee om te overwegen of je met minder kunt rondkomen. Je hebt natuurlijk geen idee wat je financiële situatie in de toekomst zal zijn. Er kan tenslotte van alles gebeuren. Wil je een verantwoordelijke kredietnemer zijn? Leen dan nooit meer dan je nodig hebt en weet van tevoren hoeveel je goed kunt lenen.

Hoeveel geld kan ik dan lenen?

Het geld dat je kan lenen voor je verbouwing wordt uiteindelijk bepaald door de kredietverstrekker. De geldschieter zal vervolgens je aanvraag doornemen en deze beoordelen op basis van de door je verstrekte feiten. Op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) moeten kredietverstrekkers bij het berekenen en goedkeuren van je lening rekening houden met je financiële positie.

Daarna wordt een offerte gemaakt en willen de kredietverstrekkers verschillende papieren, waaronder een loonstrook en een geldig paspoort. De kredietverstrekker laat je dan weten of je lening is goedgekeurd. Wordt je lening goedgekeurd? Binnen 5 werkdagen wordt het geld op je rekening gestort.

Meer weten over een verbouwing financieren? Kijk dan eens op Findio.nl.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.