Garage-bouwen

Welk type garagedeur kun je het beste kopen?

garagedeur

Het eerlijke antwoord is dat dit per situatie verschilt. Er zijn namelijk nogal wat factoren die bepalen welk type garagedeur je het beste kunt kopen. In dit artikel bespreken we deze factoren, zodat je voor jezelf een goede aankoopbeslissing kunt nemen.

Het gebruik van de garage

Een van de factoren die van grote invloed is op welke garagedeur je het beste kunt kopen, is het gebruik van de garage.

Garage als opslagplaats

Stel dat je de garage voornamelijk als opslagplaats gebruikt. In dat geval wil je met name veel ruimte hebben om je spullen neer te zetten. Een roldeur is dan een uitstekende garagedeur. Dit type deur rolt zich tijdens het openen namelijk verticaal omhoog op.

De deurpanelen worden boven de opening van de garage in een opbergsysteem opgerold. Daardoor blijft vrijwel de gehele ruimte in de garage vrij. Meer weten over roldeuren? Oriënteer je dan eens op de roldeuren van het merk Hörmann. Dit merk levert kwaliteitsdeuren die jarenlang meegaan.

Garage als fietsenstalling

Ga je de garagedeur intensief gebruiken, bijvoorbeeld omdat je dagelijks met de fiets naar je werk gaat? Dan is snelle toegang tot de garage belangrijk. Garagedeuren met een ingebouwde loopdeur zijn dan de beste keuze. Via de loopdeur kun je de garage snel betreden, zonder dat je het gehele deurblad hoeft te openen.

Garage als parkeerplaats

Wil je de garage als parkeerplaats gebruiken, kies dan voor een sectionale garagedeur of kanteldeur. Een sectionale garagedeur geeft je garage een strakke uitstraling. Bovendien is het deurblad goed geïsoleerd zodat je geen last hebt van tocht en kou dat via de garage je woning in kan komen. Kanteldeuren zijn relatief goedkoop maar meestal niet geïsoleerd. Wanneer de garage niet met je woning is verbonden, zijn kanteldeuren een prima keuze.

Elektrische of handmatige bediening

Op het gebied van het bedienen van garagedeuren zijn er twee mogelijkheden: elektrisch of handmatige bediening. Elektrisch bedienbare garagedeuren bieden veel gebruiksgemak en bovendien hoef je niet te bukken om het deurblad handmatig open te trekken. Handmatige bediening is een prima optie als je de garagedeur niet vaak hoeft te openen.

Ons advies is om ieder geval voor een elektrische deur te kiezen als je al wat ouder bent, lichamelijke klachten hebt (zoals rugklachten) of als je de garage als parkeerplaats gebruikt. Het is immers heel irritant als je iedere keer de auto in en uit moet stappen om je auto in de garage te kunnen parkeren.

Hout of aluminium deurblad

Een derde belangrijke factor bij het bepalen van welk type garagedeur je het beste kunt kopen, is het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt. Het mooiste is namelijk als dat materiaal goed past bij de rest van de uitstraling van je woning. Heb in een woning met een landelijke uitstraling? Kies dan voor een houten deurblad. Heb je een strakke moderne woning? Kies dan voor een aluminium deurblad.

Oriënteer je online en bij garagedeur specialisten

In dit artikel hebben we drie belangrijke factoren besproken die je in je achterhoofd kunt houden bij het bepalen van welk type garagedeur het beste bij jou past.

Nu je op de hoogte bent van deze factoren, is het zaak om je uitgebreid te oriënteren op de verschillende aanbieders. Doe dat in eerste instantie online en ga vervolgens bij een aantal geselecteerde garagedeur specialisten langs om de deuren in levende lijven te zien.

Door je goed te oriënteren op de verschillende garagedeuren en een aantal specialisten te bezoeken. krijgen een goed beeld van het aanbod in de markt en kun je het juiste type garagedeur kopen dat bij jouw situatie past.

Heb je een geschikte garagedeur gevonden en ben je op zoek naar hulp voor het plaatsen? Dan kun je altijd een van onze specialisten inschakelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.