Garage-bouwen

Garagedeur kopen? Dit zijn de mogelijkheden

garagedeur

Wil je een garagedeur kopen, maar weet je door het grote aanbod niet zo goed voor welke soort deur je moet kiezen? Dat is niet zo vreemd! Een garagedeur koop je immers niet dagelijks, dus om een miskoop te voorkomen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden.

In dit artikel gaan we je daarbij helpen door de verschillende soorten deuren met je te bespreken.

Garage kanteldeuren

Garage kanteldeuren zijn de meest bekende garagedeuren. Dit type deur bestaat uit een groot deurblad dat tijdens het openen in zijn geheel open kantelt. Kanteldeuren zijn relatief gezien goedkoop en daardoor de ideale oplossing voor als je de garage als fietsenstalling wilt gebruiken en om nog wat spullen in op te slaan.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren worden tegenwoordig vaak toegepast als de oude garagedeur aan vervanging toe is. En dat is niet zo vreemd. Een sectionale garagedeur is namelijk opgebouwd uit smalle, goed geïsoleerde, panelen die een strakke uitstraling aan je woning geven. De panelen worden verticaal geopend, waardoor je meer ruimte in de garage over hebt en je je geen zorgen hoeft te maken dat de deur tijdens het openen tegen je auto aankomt.

Sectionale deuren zijn bovendien in tientallen uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een kleur en patroon te kiezen dat bij de uitstraling van je woning past. Bovendien zijn de deuren standaard elektrisch bedienbaar, waardoor er geen handgreep zichtbaar is. Dat maakt sectionale garagedeur extra aantrekkelijk.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn ideaal als je de garage als opslagplaats of als kantoor wilt gebruiken. Dit type deur bestaat uit 2 losse deuren die je onafhankelijk van elkaar kunt openen en sluiten. Daardoor blijft de volledige ruimte in de garage over om te gebruiken.

Openslaande deuren zijn bovendien goed geïsoleerd en in vele uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder uitvoeringen waarbij er ramen in de deuren zijn verwerkt. Daardoor kun je voor voldoende daglicht in je garage zorgen. Ideaal als je er een kantoor van wilt maken. Lees meer over de mogelijkheden voor een stijlvolle openslaande garagedeur.

Roldeuren

Garage roldeuren zijn een stuk steviger dan de roldeuren die je van opslagboxen kent. Een roldeur is een goede optie als je de garage als parkeerplaats of als opslagplaats wilt gebruiken. De deurpanelen zijn bijzonder smal, waardoor ze boven de opening van de garage opgerold kunnen worden.

Daardoor heb je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking. Garage roldeuren zijn echter wel wat minder strak dan een sectionale garagedeur, omdat de deurpanelen in een opbergkast recht boven de garage worden opgerold. Daardoor zie aan de binnenkant van de garage het opbergsysteem hangen. Iets dat je bij sectionale garagedeuren niet hebt. Meer informatie over roldeuren vind je hier: garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren.

Kom je er niet helemaal uit?

Geen zorgen. Naast de vele webshops waarop je je verder kunt oriënteren, zijn er ook diverse garagedeuren bedrijven waar je een bezoek aan de showroom kunt brengen. Op die manier kun je de verschillen garagedeuren in het echt bekijken en uitproberen, zodat je beter voor jezelf kunt bepalen welke deur voor jouw de juiste is.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.