Funderingen-en-Heiwerken

Wat is een betonpoer met HWA?

betonpoer HWA

Een betonpoer met HWA is net als een gewone betonpoer maar is voorzien van een hemelwaterafvoer. Ook de poer met HWA is ideaal voor een stevige fundering van verschillende bouwwerken en kan tegelijkertijd ook het hemelwater afvoeren. De grote gaten in de betonpoer zorgen ervoor dat het hemelwater goed afgevoerd kan worden. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij overkappingen waar soms het water op kan blijven liggen.

Betonpoer met HWA plaatsen

Betonpoeren zijn eenvoudig te plaatsen. Een betonpoer met HWA is iets ingewikkelder maar met een beetje hulp lukt ook dat. Het is belangrijk om alles van te voren goed uit te zetten. Zo voorkom je mankementen nadat je de gaten hebt gegraven. Hoe diep je deze gaten moet graven is afhankelijk van de hoogte van de betonpoer. De poer met hemelwaterafvoer 28 centimeter hoog. Zorg ervoor dat het gat niet te diep is, de poer moet namelijk een stukje boven de grond uitsteken.

Het is handig om eerst een funderingstegel in het gat te plaatsen om er zo voor te zorgen dat de betonnen poer steviger staat en ook waterpas staat. Hierna moet bij een betonpoer met HWA een afvoerbuis of afvoerstuk aan de poer geplaatst te worden. Vervolgens plaats je het betonnen product hetzelfde als een normale betonpoer.

Tot slot kun je middels hoogteverstellingen, ook wel stelplaten genoemd, de houten palen bevestigen aan de betonpoeren. Dit zorgt ervoor dat jouw bouwwerk – zoals een terrasoverkapping of veranda – niet kan verzakken.

Betonpoerengigant

De Betonpoerengigant heeft een ruim aanbod betonpoeren op de website, zo ook de betonpoer met HWA. Deze poer is 21x21x28 centimeter en een doorsnede van 80 millimeter.  De poer is grijs en is voorzien van vier schroefhulzen M8, hiermee kan de betonpoer makkelijk aan de staanders van het bouwwerk bevestigd worden. Het gewicht van deze is 30 kilo en zorgt dus voor een goede draagkracht voor je bouwwerk.

De betonpoer is voordelig te bestellen op de website van de Betonpoerengigant. Als je hem voor 12 uur besteld heb je hem vaak de volgende werkdag al in huis. Mocht je de betonpoer liever ophalen, dan kan dat ook in de winkel in Lunteren. Het beton komt uit eigen fabriek waardoor je dus gegarandeerd topkwaliteit beton hebt voor een voordelige prijs.

Ook kun je makkelijk verschillende benodigdheden zoals snelcement of bevestigingsplaatjes in het online winkelmandje toe te voegen. Mocht je nog vragen hebben over de betonpoer met HWA dan kun je altijd contact opnemen met de ervaren medewerkers van de Betonpoerengigant. Ze helpen jou graag verder.

Meer over klussen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.