Funderingen-en-Heiwerken

Betonpoeren voor stevige bouwwerken

betonpoeren

Betonpoeren zijn nagenoeg onmisbaar om een solide en stevige fundering te creëren voor diverse bouwwerken. Je kunt ze online aanschaffen op de website van Betongoed. Met speciaal bevestigingsmateriaal worden de palen of staanders van een bouwconstructie op de betonpoeren gemonteerd. Hierdoor staat een bouwwerk stevig verankerd en kan het niet wegzakken in de veelal natte en zachte ondergrond.

Wordt een raamwerk van een constructie rechtstreeks in de ondergrond geplaatst, dan bestaat er een grote kans dat de palen of staanders op den duur aangetast worden door het immer aanwezige grondvocht. Dit heeft vaak tot gevolg dat de palen gaan rotten, barsten of zelfs scheuren.

Hierdoor kan een bouwwerk weg- of scheefzakken en zelfs omvallen. Door de palen op betonpoeren te plaatsen wordt voorkomen dat deze met het grondvocht in aanraking komen. Ze zweven dan als het ware boven het oppervlak. 

Bestand tegen vocht

Betonpoeren zijn heel goed bestand tegen vocht. Dat komt door het materiaal waaruit ze zijn geproduceerd. Ze zijn allen vervaardigd uit duurzaam prefab beton. Dit is niet alleen heel goed bestand tegen vocht maar ook erg stevig. Het kan dus een stootje hebben.

Bovendien zorgen betonpoeren ervoor dat het gewicht van een bouwwerk goed in de ondergrond wordt verdeeld. Daardoor is het wegzakken van een schuur, veranda, carport of welk bouwwerk er ook op komt te rusten nagenoeg onmogelijk. Zorg er wel voor dat u bijpassende betonpoeren gebruikt. Dat wil dus zeggen: hoe groter de staanders van een bouwconstructie zijn, hoe groter de afmeting van een betonpoer moet zijn.

Ook kan de vorm een belangrijke rol spelen. Voor zwaardere bouwwerken raden wij betonpoeren in trapeziumvorm aan. Hierbij gebruikt men namelijk solitaire palen. Door de bredere uitloop aan de onderkant is het gewicht goed en evenredig in de grond te verdelen. 

Online betonpoeren kopen

Bij Betongoed koopt u snel en gemakkelijk online de betonpoeren die u wenst. En dat tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Hiermee bouwt u een kwalitatief zeer goede en stevige fundering. Ook hebben we diverse andere betonproducten en toebehoren in ons assortiment.

Nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie? Neem snel een kijkje op onze uitgebreide en overzichtelijke website. Nog vragen? We staan u graag te woord per mail, via het contactformulier of telefonisch. 

Meer over funderingen?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.