Funderingen-en-Heiwerken

Betonpoeren voor een stabiele fundering

betonpoeren

Op zoek naar een stevige fundering voor je bouwproject? Kies kant en klare betonpoeren! Je kunt afhankelijk van de betonpoer constructie direct aan de slag met het plaatsen van je bouwconstructie. Als de betonnen poeren zijn geplaatst op de juiste manier kun je ervan uitgaan dat het bouwwerk een goede basis heeft! Het is namelijk zeer sterk beton en is bestemd tegen weersinvloeden van buitenaf waardoor verzakkingen worden voorkomen.

Soorten betonpoeren

Er zijn veel verschillende betonpoeren, zo heb je poeren van maar 10 cm breedt maar ook van 40 cm. De grote van de betonpoeren zegt ook direct iets over de draagkracht. Poeren van 40cm breedt hebben een aanzienlijk grotere draagvlak dat kleinere varianten. Tevens kunnen de poeren  qua hoogte ook uit één lopen. Zo heb je betonpoeren van 20cm hoog en van maar liefst 70cm hoog.

Los van de hoogte en breedte heb je ook nog eens keuze uit verschillende kleuren, denk aan donker getinte kleuren of een luxe antraciet kleur. Dan is er nog meer! Je hebt ook de keuze of je betonpoeren wilt met een strakke aluminium hoeklijnen, stalen strips, schroefhulzen, of betonpoeren met HWA (hemelwaterafvoer).

Daarnaast is het ook raadzaam om alvast de benodigde stelplaten, ook wel hoogteverstelling genoemd, en draadeinden te kopen zodat je gemakkelijk de (houten) palen van de bouwconstructie vast kunt zetten op de betonpoeren.

Betonnen poeren gemakkelijk plaatsen

Normaal gesproken moet je even geduld hebben met het leggen van beton, voornamelijk neemt het harde van beton veel tijd in beslag. Maar met de betonpoeren kun je direct aan de slag, aangezien het vastzetten van de poeren met snelbeton maar ongeveer 15 minuten kost! Ook kun je ervoor kiezen om een funderingstegel te leggen, zodat je sneller klaar bent en de betonpoer nog stevig vaststaat in de grond!

De prefab betonpoeren zijn in tegenstelling tot andere funderingen van je bouwwerk echt van deze tijd. Je graaft een gat, plaatst de poer op een stabiele ondergrond (dit is erg belangrijk voor een stabiele basis) gooit de benodigde hoeveelheid water + de snelbetonmortel  in de betonnen poer en kun je een kwartier wachten zodat het snelbeton opdroogt.

Na de korte pauze is het beton voor de fundering van de betonpoer klaar en kun je verdergaan met de fundering. Zodra alle gaten zijn gedicht en de poeren iets boven de grond uitsteken, kun je middels de stelplaten de palen vastzetten. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je altijd een afspraak maken met een van onze specialisten

Betonpoeren zijn de basis van iedere bouwwerk

Door te kiezen voor betonpoeren kies je gelijk voor een veilig en stabiele basis voor je bouwwerk. De betonnen poeren zijn namelijk gemaakt van prefab beton en daardoor oersterk en bestand tegen regen, wind of zonneschijn. Nog wel even op de juiste manier plaatsen maar daarna kan je genieten van je terras, schutting of welk bouwwerk dan ook  zonder dat het instort na een hevige storm in een donkere herfstnacht.

Waarom zijn betonpoeren dé basis voor mijn bouwwerk?

Betonpoeren zijn de basis voor ieder bouwwerk omdat het oersterk beton is en alle stevigheid biedt wat jouw bouwwerk nodig heeft. Door het sterke prefab beton blijft het altijd in top kwaliteit en bewaard het de veiligheid. De betonnen poeren worden voor een deel geplaatst in de grond, dat gedeelde wordt verstevigd door cement en staat op een waterpas gelegde steen zodat het geen kant op kan. Het ander deel dat uitsteekt is om je bouwwerk op de bevestigen. Als je bijvoorbeeld een schutting aan het plaatsen bent bevestig je iedere steunpilaar aan een betonpoer. Door het te bevestigen aan meerdere betonnen poeren verdelen zij weer op hun plaats de kracht van het bouwwerk in de grond. Zodat je schutting niet omvalt als de wind even strak optrekt naar het zuiden.

Het is bouwwerk afhankelijk welke betonnen poer het beste is. Grote betonnen poeren zijn vaak geschikt voor grote bouwwerken die veel kracht geven en veel wind vangen omdat ze bijvoorbeeld zo hoog zijn. Kleine zijn dan uiteraard geschikt voor de kleine schuttingen of enkel een paal voor in de tuin. De betonnen poeren zijn voor een groot scala aan bouwwerken goed inzetbaar. Zo ook een tuinhuis, terras of veranda. Kijk dus goed naar de juiste grootte wat past bij je werk, en ook naar de verschillende kleuren voor eventueel een stukje design.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.