Aanbouw-en-Opbouw

Een lichtkoepel. De oplossing voor jouw uitbouw!

lichtkoepel

Denk je erover om een lichtkoepel te laten installeren? Dan ben je niet de enige! Dakramen laten natuurlijk licht binnen en zorgen voor een prachtig uitzicht. Ze worden hoog aan het plafond gemonteerd en helpen donkere delen van kamers lichter te maken of kleinere ruimtes te ventileren. Een lichtkoepel met opstand is een glanzend raam in het dak dat zowel gewelfd, plat als vast of geventileerd kan zijn. 

Hiermee kun je een kamer verlichten met natuurlijk licht. Met nieuwe systemen kan het opgevangen licht naar een te verlichten ruimte worden geleid. Zo kunnen kamers zonder raam toch profiteren van natuurlijk licht.

In dit artikel vind je meer informatie over de voordelen en de aanschaf van eeen lichtkoepel.

De voordelen 

De installatie is zuinig zijn en kan ervoor zorgen dat de elektriciteitsrekening zelfs gemiddeld 17% zal verlagen. Het systeem is milieuvriendelijk doordat het niet vervuilend is en perfect autonoom werkt. Een kamer wordt immers op een natuurlijke manier verlicht, zonder elektriciteit te gebruiken.

Daarnaast zal een lichtkoeplen een aanzienlijk vleugje originaliteit brengen in een te donkere kamer. Vooral omdat de lichtkoepel met opstand verschillende modellen bevat die mogelijk interessant zijn op lange termijn. 

Tenslotte zal deze installatie bijdragen aan visueel comfort voor de bewoners. Door het natuurlijke licht dat alomtegenwoordig meer zal zijn dan het kunstlicht. 

Lichtkoepel: let op de installatie

Zoals bij elke installatie van een polycarbonaat oppervlak, roept zenitale verlichting de vraag op van isolatie. Vooral omdat het een dakinstallatie is, waar je vaak meer dan 30% van de warmte verliest. Het is daarom van groot belang om de juiste isolatie te kiezen. Een specialist kan je hierbij helpen. 

Voorafgaand aan elke installatie, zal de professional jouw dak bestuderen om advies te geven en de meest geschikte ruimte te vinden voor het plaatsen van de lichtkoepel met opstand. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.