Aanbouw-en-Opbouw

Asbest ontdekt? Bel een professioneel bedrijf

Asbest verwijderen

We hebben er allemaal wel eens van gehoord maar krijgen er maar zelden mee te maken; asbest. We weten allemaal dat het schadelijk is maar waarom eigenlijk? En hoe werkt het precies? In dit artikel vertellen we jou graag meer over de mogelijke gevaren van asbest en waar je rekening mee moet houden bij het verwijderen van asbest. Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Het is beter om een specialistisch bedrijf in te schakelen voor asbest verwijderen. Het is wel mogelijk om dit zelf te doen maar houd er in dat geval rekening mee dat asbest altijd in een gesloten omgeving afgevoerd moet worden om gevaar te voorkomen.

Wat is asbest?

Asbest kan gebruikt zijn in gebouwen die vóór 1994 zijn gebouwd. Asbest is een kankerverwekkende stof en kan schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid wanneer asbestvezels ingeademd worden. Als je van plan bent een gebouw te slopen dat asbest bevat, moet je eerst een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf opdracht geven het gebouw te inspecteren. Na indiening van een sloopmelding moet het gecertificeerde asbestsaneringsbedrijf het asbest vervolgens verwijderen. Om je te helpen aan de asbestvoorschriften van de overheid te voldoen, heeft zij een stappenplan voor asbestverwijdering opgesteld.

Verwijderen asbest

Zorg dat je de juiste vergunningen hebt

Als je van plan bent een beschermd monument te slopen, moet je naast de sloopmelding ook een omgevingsvergunning voor de fysieke aspecten aanvragen. Je kunt de melding indienen en de vergunning tegelijkertijd aanvragen.

Laat asbest verwijderen

De Nederlandse overheid wil asbest zoveel mogelijk uit de samenleving verwijderen. Het produceren, toepassen en recyclen van asbest is daarom in Nederland verboden. Een aantal specifieke asbest gerelateerde activiteiten zijn echter wel toegestaan. Hiervoor gelden strenge regels. 

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.