Aanbouw

Gids voor het bouwen van een laadstation

laadstation

Een laadstation bouwen is geen eenvoudige klus. Er moet met veel verschillende zaken rekening gehouden worden. Waarbij veiligheid en voorschriften een belangrijk punt is. Het is doorgaans de drukste plek binnen een bedrijf. Waar vrachtwagens geladen en gelost kunnen worden. Laten we daarom eens kijken wat er belangrijk is.

Het aantal laadperrons

De eerste keuze die je kunt maken is het aantal perrons dat je nodig hebt. Met oog op groei, pieken en de mogelijkheden betreft de bouw. Je moet dus een goede inschatting maken wat je denkt nodig te hebben in het eerste jaar en over een aantal jaren. Je hebt vast en zeker ook de ambitie om te groeien. Dan wil je niet afgeremd worden omdat er bijgebouwd moet worden of de capaciteit onvoldoende is.

Denk er dus goed over na en maak een concrete analyse wat je te wachten staat. Als je al een aantal jaren actief bent is dit natuurlijk makkelijker dan wanneer je net begint. Advies van een ervaren partij in de branche kan je hierbij zeker verder helpen.

Wel of geen docklevellers

Een veilige werkplek is natuurlijk belangrijk voor de werknemers van je bedrijf. Maar ook voor de effici├źnte waarmee gewerkt kan worden. Maak daarom de keuze of je de laadperrons wilt voorzien van docklevellers. Waardoor je het verschil in hoogte tussen het perron en de vrachtwagen verkleint of zelfs weg kan nemen. Het heeft absoluut veel voordelen die je niet moet onderschatten.

Wel of geen dockshelters

Net als de dock levellers zijn dockshelters natuurlijk ook een goede keuze. Door het afsluiten van openingen aan alle kanten kan er op een schone en veilige manier worden gewerkt. Zo wordt het laadperron niet nat of vuil waardoor het de kans op ongelukken aanzienlijk zal verkleinen. Daarnaast zorg je ervoor dat de warmte en kou binnen of juist buiten zal blijven. Waardoor je veel energie kunt besparen.

Laadstation bouwen

Zo heeft het bouwen van nieuwe laadperrons aardig wat om handen. Voordat je begint met bouwen is het verstandig om te bedenken welke toepassingen je echt nodig hebt. Op Loading Systems vind je duurzame oplossingen om jouw laadproces sneller, veiliger en goedkoper te laten verlopen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren, fabriceren en onderhouden van industriedeuren en dockequipment. Met meer dan 50 jaar ervaring ben je bij deze partij aan het juiste adres voor transportoplossingen.

Meer over aanbouw?

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.