Aanbouw-en-Opbouw

3 maatregelen voor een energiezuinig bedrijfspand

maatregelen energiezuinig bedrijfspand

Wil je weten hoe je een energiezuinig bedrijfspand kunt creëren? Voor veel bedrijven is het interessant om te investeren in energiebesparende maatregelen. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor verduurzaming van het bedrijfspand. Onderstaande maatregelen zorgen voor een groener imago, maar ook een beter energielabel bedrijfspand. Lees hieronder welke 3 maatregelen je kunt nemen.

1. Isolatie

Veel bedrijfspanden hebben een slechte of matige isolatie. Het investeren in dak-, gevel-, vloer- en bodemisolatie zorgt voor energiebesparing. Isoleren is daarom een goede eerste stap bij het creëren van een energiezuinig bedrijfspand. Door goede isolatie van je bedrijfspand blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer houdt de isolatie juist de warmte buiten. Veel pandeigenaren kiezen ervoor om het huidige glas te vervangen voor HR++ glas. Dit glas is een enorme verbetering ten opzichte van andere soorten glas.

2. LED verlichting

Heb jij nog traditionele verlichting op kantoor? Het vervangen van deze verlichting voor LED verlichting is een goedkope maatregel dat zorgt voor een flinke energiebesparing. Het investeren in LED verlichting op kantoor is een relatief goedkope maatregel die je gemiddeld al binnen 4 jaar hebt terugverdiend. Als je daarbij bedenkt dat LED verlichting een levensduur heeft van 20 jaar, dan betekent dit dat je 16 jaar bespaart op energie.

3. Kies voor een HR-ketel

Wordt het bedrijfspand nog verwarmd met een oude ketel? Dan is het investeren in een energiezuinige HR-ketel een relatief gemakkelijke maatregel die je kunt nemen voor energiebesparing. Zeker als het gaat om het verwarmen van een kleine bedrijfsruimte, dan is het installeren van een HR-ketel een gemakkelijk maatregel om energie te besparen. Eventueel kan je ook overwegen om te investeren in een warmtepomp voor je bedrijfspand.

Ben je van plan een bedrijfspand te verduurzamen? Hier vind je verschillende vakmannen die je daarvoor kunt inschakelen.

Maatregelen voor een beter energielabel voor je bedrijfspand

Veel bedrijfspanden in Nederland beschikken al over een energielabel van het bedrijfspand. Dit energielabel geeft het energieverbruik van het pand aan. Het nemen van bovenstaande maatregelen zorgt niet alleen voor een besparing op energiekosten, maar ook voor een beter energielabel. Zeker met de verplichting dat per 1 januari 2023 elk kantoor groter dan 100 m2 over minimaal een energielabel C moet beschikken is het verstandig om te investeren in een duurzamer kantoor. 

Heb je energiebesparende maatregelen genomen? Dan is het interessant om een nieuw energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen. Dit kan bij Bedrijfsenergielabels. Dit bedrijf is werkzaam door heel Nederland en beschikt over de juiste certificaten om geldige energielabels voor utiliteitsbouw te registreren.

Misschien vind je dit ook leuk

Comments are closed.